Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Ny säsong för Skördetid i Halland!

Matentreprenörerna Marina Evertsson och Lisa Lemke är tillsammans med trädgårdsmästaren John Taylor tre välkända ansikten i årets Skördetid i Halland.

Förra året fick matsatsningen Skördetid i Halland en härlig, bubblande start och 2019 blir det en fortsättning. Skördetid i Halland samlar det stora utbudet av olika matmarknader och aktiviteter under ett namn och är en viktig satsning för att sätta Halland på matkartan, både för den nationella och internationella gästen. Festligheterna pågår vecka efter vecka från augusti till oktober.

Skördetid i Halland är en arena för producenter, förädlare och måltidsskapare att samlas kring. Nu laddar Skördetid i Halland för en höst fylld av fina möten, minnesvärda upplevelser, kunskap om maten och kärlek till densamma. Det ska vara enkelt att upptäcka nya favoritproducenter och råvaror och det ska vara lätt att uppleva allt underbart som händer här i Halland.

FESTLIGHETER VECKA EFTER VECKA
Skördetid i Halland börjar med Bondens egen marknad i Halmstad och Smaka på Tvååkershelgen 17–18 augusti. Säsongen avslutas med Skördefest på Tjolöholms slott 5-6 oktober. Däremellan och runtomkring är det ett helt fantastiskt utbud av gemensamma festligheter och firanden varje helg utspritt över hela Halland. Skördetid i Halland tipsar om gårdsbutiker, caféer, restauranger och smultronställen. Om naturnära kurser, rundvandringar och aktiviteter.

TRE HALLÄNNINGAR BLIR ANSIKTENA UTÅT
Genom rörlig media i sociala kanaler, via berättelser på hemsidan och genom det bästa ambassadörskapet ute hos producenterna vill vi bjuda in till Skördetid i Halland. Tre välkända ansikten kommer sprida budskapet om Skördetid i Halland lite extra. Det är Marina Evertsson på Strömma Farmlodge, Lisa Lemke på Prostens Pizza och John Taylor på Tjolöholms Slott som alla är drivande i varsitt större evenemang under perioden.

”Det bästa med Skördetid i Halland är att Halland har en sådan mångfald på en liten geografisk yta. Det gör det lätt att ta sig till alla de här fantastiska evenemangen och aktiviteterna.”säger Lisa Lemke entusiastiskt.

”Vi samverkar, pushar varandra och gör detta tillsammans. Skördetid innebär en förlängning av sommaren. Verksamheterna kan leva och fler kan försörja sig på sina drömmar genom turismen. Det är otroligt häftigt”, fortsätter Marina Evertsson.

VÄLFYLLT SCHEMA
De senaste åren har vi sett flera nya matevenemang och skördefester arrangeras i Halland. Faktiskt så många att Skördetid i Halland nu har ett så välfyllt evenemangs- och aktivitetsschema att det börjar liknas vid en ny säsong för både hallänningar som vill turista hemma och inkommande turister. Fler och fler gårdsbutiker håller öppet långt fram i oktober och fler måltidsupplevelser hyllar lokalt producerade råvaror. Det här är något som producenterna inom halländska livsmedel vill samlas kring och få fler att upptäcka och uppleva.

Skördetid i Halland finanserias i år av Region Halland och LRF.

Mer information HÄR!

Se även Facebook-sidan HÄR! 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajter, HittaUpplevelse.se och ListitSweden.se!
Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen på HittaUpplevelse och i Sverige på ListitSweden, i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet