Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Skummeslövs Marknad, med Medeltida inslag!

Under hela 2019, firar Skummeslövs kyrka 900 år. Det blir mängder av aktiviteter som erbjuds som föreläsningar, konserter, pilgrimsvandringar, vägkyrka med mera. Det kommer att bli ett fullspäckat jubileumsår som vi på LoveLaholm.se kommer att försöka följa upp..

Nu, imorgon, Söndagen den 21 juli, är det Skummeslövs Marknad, med Medeltida inslag.

Korg och Presentboden finns på plats med fina erbjudanden.
Vi har också med oss utvalda plagg från Ada Adalmiina!
Söndag, 21 juli, kl 11-16! Massa roligt för vuxna och barn!

 

Lite fakta om Skummeslövs Kyrka
Kyrkan har daterats till 1100- talet. Det äldsta skriftliga dokumentet, som berör kyrkan är daterad till 6 maj 1340. Tornet och och kyrkan är uppförd av gråsten utan någon sockel. Kyrkan rymmer 166 personer. och är öppen alla dagar 8.00-17.00. Under sommarmånaderna arrangeras många musikgudstjänster. Skummeslövs kyrka har blivit en populär vigselkyrka.
KÄLLA; Webbmanager

Skummeslövs kyrka är en kyrkobyggnad i Skottorp i Göteborgs stift. Den är församlingskyrka i Skummeslövs församling. Kyrkan är en av Hallands äldsta kyrkor och ligger på ett gammalt fornminnes- och kultområde. Här finns spår av kontinuerlig bebyggelse från stenåldern, bronsåldern, järnåldern och vikingatiden och missionstiden på 800-talet. Skummeslövs kyrka är en vitrappad stenkyrka i romansk stil där de äldsta delarna är från 1100-talet. Kyrkan består av långhus med kor och rundad avslutning, absid, i öster. I väster finns ett kyrktorn i hela kyrkans bredd med överdel i trä samt åttakantig lanternin. Alla gravkamrarna under kyrkans golv finns kvar. Känt till namnet är den danska ätten Brahes gravkammare med en bevarad gravsten med så kallad munktext från 1416. Släkten Brahe ägde herrgården Rännenäs.
KÄLLA; Wikipedia


Foto/Källa; Ingemar Isaksson

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajter, HittaUpplevelse.se och ListitSweden.se!
Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen på HittaUpplevelse och i Sverige på ListitSweden, i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet