Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Våra fina strandvärdar gör strandupplevelse bättre, trevligare och säkrare!

I år, under sommaren den sköna kommer Mellbystrand och Skummeslövsstrand att möta turister med strandvärdar, handikappräcke, badrullstol, hängkuddar, sol och bad.

Foto/Källa; Räddningstjänsten Laholm

Under högsäsong finns våra strandvärdarna på plats för att ge service och trygghet. Det är specialutbildade ungdomar som utgår från två bodar på stranden. I bodarna finns bland annat sjukvårdsmaterial och hjärtstartare. Strandvärdarna har även tillgång till vattenskoter, terrängbil och räddningstjänstens kommunikationsradio. Terrängbilens maxhastighet är 38km/h så det går i ganska stilla mak även vid utryckning. Du når dem på telefon 0430-154 50 eller direkt på stranden. Strandvärdarna finns på plats 10.00-16.00 alla dagar i veckan (vid strandväder). Allt detta för att göra din strandupplevelse bättre, trevligare och säkrare. Andreas Randevik, är ansvarig för Strandvärdarna som ligger under Räddningstjänsten Laholm.


Foto/Källa; Räddningstjänsten Laholm

Bilden ovan; Strandvärdarna har full uppsikt över badande och kan snabbt rycka ut vid olyckstillbud.


Strandvärdar 2014. Foto/Källa; Räddningstjänsten Laholm

God tillgänglighet
Vid Ejdervägens nedfart till stranden, i södra Mellbystrand, finns en handikappstoalett. Nedanför Kolonivägen finns ett badräcke tillgängligt. Under badsäsong finns en badrullstol tillgänglig för utlåning, kontakta strandvärdarna 0430-154 50.

OM Räddningstjänsten Laholm
Vi arbetar för att det skall upplevas tryggt och säkert att bo och vistas i Laholms kommun. Genom information, utbildning, förebyggande- och riskreducerande åtgärder verkar vi för ett säkrare samhälle. När olyckan är framme och du har behov av den kommunala räddningstjänsten finns vi i tätorterna Laholm, Knäred, Våxtorp och Hishult. Samtliga kårer är deltidskårer. I kommunen finns ca 80 RIB brandmän, 4 insatsledare och 9 heltidsanställda.  

Sveriges längsta sandstrand lockar massor av besökare


Sommarflicka & sandslottstävling 2015. Foto; Carl Stridsberg, LoveLaholm

Den långa sandstranden i Laholms kommun sträcker sig från länsgränsen i söder till Lagans mynning i norr. Det är ett härligt badparadis med långgrunda, badvänliga sandstränder och skyddande dyner. Särskilt i de norra delarna reser sig klitterna en bra bit över havet. Den milslånga stranden är en magnet som saknar motstycke. Laholms kommun och näringsliv satsar också årligen en hel del pengar för att än fler skall få upp ögonen för denna del av den svenska västkusten. Standarden höjs på olika sätt bland annat genom regelbunden rensning av stranden, information, säkerhet, service och tillgänglighetsanpassning. Det finns massor att göra förutom att bada och sola.

Strandlyckans Surfcafé, kan du inte bara ta en fika, du kan även spela minigolf, hyra kajak eller SUP på deras Surfcafé. De tar swish eller kort…

mellbystrandskalasetSUP
Foto; Carl Stridsberg, LoveLaholm

Efter en dag vid havet finns det restauranger som Hotell Strandpensionatet med flera för “sjön suger” och man blir hungrig efter några sköna avsvalkade dopp.

Strandpensionatet728_04
Foto; Strandpensionatet

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajter, HittaUpplevelse.se och ListitSweden.se!
Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen på HittaUpplevelse och i Sverige på ListitSweden, i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Välkommen in och kika!

Sök Upplevelser i Sverige

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet