Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Att Gå in i väggen

Många går liksom mannen här på bilden “In i väggen” idag. När krav, förväntningar och prestationer blir för höga på en, faller man utmattad ihop, rent psykologiskt. Många idag balanserar på en tunn tråd som lätt kan brista och de själva råkar ut för det. Det gäller att stanna upp och tänka efter vart man är på väg.

Bilden; Skulptur utanför en kontorsbyggnad i LOS ANGELES USA. Foto; Rainder

Man läser ofta nu om människor som “Går in i väggen”, alltså anstränger sig så hårt psykiskt, till dess man inte har några krafter kvar. Allt enligt Wikipedias sida, lista över svenska idiomatiska uttryck! [Källa, Wikipedia] Därinne hittar ni fler intressanta idiomatiska uttryck.

Det är ju mycket som kan utlösa det här uttrycket, rent psykologiskt. Trötthet, man jobbar natt och dag, oro för att inte få in pengar till sin och sin familjs försörjning. Mycket förväntan på en som person. Man vill ju så gärna leva upp till de förväntningar som ställs på en. Som våra längdskidåkare och alpinåkare nu till exempel. Tänker på vår Charlotta Kalla. Hon har ju alltid haft stora förväntningar på sig. Både att hon ska åka fort och ta guld men även på att hon ska vara Sveriges “glada tjej”.
Så hon måste vara väldigt stark rent psykiskt. Fysiskt är hon ju liksom de flesta längdskidåkare oerhört vältränad och har kondition för sju vanliga personer. Nu har ju “vår Stina, vår Frida, vår Maja, vår Jonna, vår Evelina och vår Ebba i det svenska damlandslaget, kommit till och verkligen stärkt upp laget till att bli ett av Världens bästa. Tänk bara vilka förväntningar de nu har på sig inför vintersäsongen. Det krävs sin kvinna att klara av det. De har inte tid att gå in i väggar!

Vi är ju alla olika, klarar olika mycket här i livet. Av krav och plikt och lojalitet. Själv har jag det lätt på gamla dagar. Det enda krav jag har är att jag ta mig upp ur sängen innan nio på morgonen. Jag behöver inte kränga på mig skidorna imorgon och skajta runt i tio kilometer för att försöka slå den där hopplösa norskorna som kör som de har eld i baken. Fast nu fick ju faktiskt till och med den där “kaninen Johaug” få se sig besegrad av vår Stina. Det måste ha känts djupt ner i det norska fighterhjärtat. Vill inte veta hur hårt hon tränar nu för att ingen ska vinna över henne igen. Frågan är väl hur länge hon orkar kämpa för att vara bäst i Världen? En dag kommer hon säkert fram till att nu får det vara nog. Som den norska underbara skidundret Marit, vilken kvinna!

Sedan har man ju lärt sig på äldre dagar att försöka ta en dag i sänder. Varför jäkta egentligen? Det kommer kanske ingen morgondag? Och när den väl kommer brukar det inte bli som man tänkt sig ändå. Det enda man med säkerhet vet är att den dagen man ska lämna jordelivet kommer allt närmare. Det gäller ju oss alla.

Nej, man borde leva som de sjöng de där gamla skåningarna; “Någonting att äta, någonting att dricka, någonting att älska och att hålla kär är allt jag begär. Varför ska man sträva, efter guld och gräva, där lyckan ändå aldrig är”?

Eller leva efter det favoritcitatet vi använder oss av på våra nedanstående webbplatser;
“Livet kan inte värderas utifrån det antal andetag vi tar. Viktigare är platser och ögonblick som får oss att tappa andan”
– Anonym

Besök gärna LoveLaholm´s systersajter, HittaUpplevelse.se och ListitSweden.se!
Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen på HittaUpplevelse och i Sverige på ListitSweden, i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Välkommen in och kika!

Sök Upplevelser i Sverige

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet