Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Björn Hellberg – Laholms egen deckarförfattare och tennisorakel!

Björn Hellberg, 75 år augusti 2019, är vår egen deckarförfattare som även är ett orakel på tennis och känd från TV-programmet, På Spåret, tillsammans med Ingvar Oldsberg.

DEN VITA DÖDEN (2009) är en av Björn´s alla böcker.
Sportjournalisten Kim Stockman dras in i ett spel på liv och död i samband med att hon engageras för att skriva en dokumentär bok om tennis. Snart framgår det med förfärande tydlighet att deltagarna i ett nästan tjugo år gammalt tennisläger lever ytterst farligt. Kim var själv med på lägret…
Köp den som bok här!

Björn Hellbergs egen hemsida & Facebooksida
Denna deckare i tennismiljö utspelas i Wimbledon, Båstad, Stockholm och Göteborg. Ni hittar de här spännande böckerna och alla de andra av hans böcker på Björn Helleberg´s egen hemsida där ni kan läsa mer om denna godmodiga och populära författare. Björn, finns förstås även på Facebook!

En annan bra bok från Björn, är “Skumrask”
Den svenska deckarscenens mest rutinerade kriminalkommissarie, Sten Wall, ställs inför en ny utmanande mordgåta lagom till sommarläsningen i hängmattan.
Köp boken som ljudbok här! 

Den senaste i raden av alla böcker är “En sorts memoar”


Efter decennier av moget övervägande utgavs i augusti 2018 på Lind & Co Björn Hellberg´s första självbiografi som han föredrar att kalla för En sorts memoar.
Köp boken inbunden här! 

Men Björn är inte bara en duktig författare utan också även en hejare på tennis. Han har själv tävlingsspelat i 25 år och skrivit flera böcker om tennis. Det Björn inte vet om denna sport är knappt lönt att känna till!

Björn har fått en rad utmärkelser på hemmaplan;

 • Björn Hellberg är Hedersmedborgare nummer 1 i Laholm (1992) – gode vännen Johannes Brost är nummer 2 (1992)
 • Björn har en egen gata – Hellbakken – vid nya idrottsområdet i Laholm (1992)
 • Fick Laholms kulturpris (1993)
 • Gamla Laholms, Jan Olshedens och Göran Trydells stipendium “Främjare av ord och bild i tryck” (1996)
 • Laholms Tennisklubbs förste hedersmedlem. Björn var själv en utmärkt tennisspelare.
 • Hedersmedlem i LFK-Ringen (Laholms FK:s supporterförening)
 • Har av kultur & fritidsverksamheten i Laholm förärats en egen hållplats i form av en “ståtlig hövdingstol” på biblioteket.
 • Medlem nr 1 i Föreningen Gamla Laholm.
 • Björn har förärats en egen pralin av Anna Wallin Persson på chokladfabriken Cacao i Lagastaden. Den kallas för Hellbergare, är smaksatt med punsch och liknar en tennisboll.
 • Björn, utsedd till Årets profil 2011 av Laholms Näringsliv.

LITE MER OM BJÖRN HELLBERG

Ålder: 75 år (2019)

Bor: Laholm

Familj: hustrun Inger, sju barn, 13 barnbarn

Yrke: journalist, författare

Aktuell: fyllde 75 år den fjärde augusti. Även med nya novellsamlingen ”Snöfallet” och återutgivningen av ”Gråt i mörker”

Bonusfakta: Björn har ett mycket gott minne. Han är väldigt skicklig på namn och årtal. Det praktiska är det inte lika gott ställt med. ”Jag är väl allmänt sedd som Sveriges riksklant nummer ett. Men i övrigt är jag mycket organiserad och strukturerad. Jag har aldrig missat en deadline och jag glömmer aldrig pass eller ackreditering.”

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajter, HittaUpplevelse.se och ListitSweden.se!
Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen på HittaUpplevelse och i Sverige på ListitSweden, i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

 • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet