Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Dramatisk ökning av intresset för Halland utomlands!

Internationell media har fått upp ögonen för Halland som en spännande matregion, en följd av regionens och kommunernas gemensamma strategi för att lyfta och skapa upplevelser kring mat, natur och aktiv semester.

En spännande matregion, en prisbelönt cykelled och ett brett utbud av upplevelser inom natur och hälsa väcker allt större nyfikenhet om Halland som resmål i internationell media. Förra året skrevs tre gånger så många artiklar om Halland i internationell media jämfört med 2016, visar en rapport. Att Kattegattleden vann pris som Årets Cykelled i Europa 2018 var en starkt bidragande faktor, men det hetaste ämnet var mat och dryck.

Halland som resmål har blivit hetare i internationell media, främst i Danmark, Norge och Nederländerna. Fler artiklar skrivs, om fler ämnen och under en allt längre tid på året. Främst är det upplevelser inom mat och dryck, natur samt hälsa som väcker nyfikenhet. Visit Swedens mätningar visar att det förra året skrevs nästan 400 (397) artiklar om Halland i internationell media, vilket är mer än tre gånger så många som 2016.

Både kust och inland är fantastiska i Halland, och med alla driftiga entreprenörer finns stora möjligheter att bli en mycket attraktiv destination internationellt. Utanför Sverige är ju Halland fortfarande en relativt oupptäckt pärla, och det finns något väldigt lockande med det, berättar Jimmy Sandberg, ansvarig för kommunikation på Visit Halland.

Visit Halland jobbar bland annat med att på ett hållbart sätt förlänga säsongen och hitta fler reseanledningar för besökare i Halland. Tillsammans med kommunerna har man en gemensam strategi kring upplevelser inom mat, natur och aktiv semester.

2016 skrevs det mest om utomhusaktiviteter sommartid och artiklarna publicerades främst mellan juni och september. 2018 publicerades majoriteten av artiklarna istället under vår och höst, och det mest omskrivna temat var nu mat och dryck. Enskilda företeelser som fick mycket uppmärksamhet var den hållbara lyxkrogen Stedsans in the Woods mitt i skogen i Hylte och den havsnära cykelleden Kattegattleden. Utmärkelsen av Kattegattleden som Årets Cykelled i Europa 2018 bidrog starkt till uppmärksamheten, inte minst i Nederländerna.

Det är glädjande att se att det som vi i Halland jobbar som hårdast med att utveckla nu också synkar så väl med vad utländska turister är nyfikna på. Region Halland och alla kommuner/destinationer har en gemensam strategi om att jobba mot riktigt bra upplevelser kring mat, natur och aktiv semester för att förlänga säsongen. Att internationell media skriver så mycket om just detta visar att vi är på rätt spår! säger Jonas Olsson, ansvarig för besöksnäringen på Region Halland.

OM Visit Halland
Visit Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. För att lyckas få fler människor att uppleva allt det fina i Halland samverkar vi med både destinationerna och företagen i Halland.
Läs mer här!

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajter, HittaUpplevelse.se och ListitSweden.se!
Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen på HittaUpplevelse och i Sverige på ListitSweden, i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet