Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Kompisbord ska bryta ensamheten

SKPF Pensionärerna lanserar nu konceptet ”Kompisbord” som ett led i att försöka bryta ensamheten i samhället. Första bordet är placerad i Eskilstuna och nu hoppas man att det ska sprida sig ut i hela vårt avlånga land. 

Foto/Källa; Susanna70/Pixabay

Kompisbordet är ett helt vanligt bord på ett kafé eller en restaurang med en skylt som talar om att de eller den som sitter vid bordet gärna tar sig en pratstund med någon okänd. Om man är med en vän eller är ensam spelar ingen roll, alla är välkomna att stanna en stund. Kompisborden är inte endast avsedda för ensamma gamla utan för alla ensamma, oavsett ålder.

Landets första kompisbord presenterades på Seniorfestivalen på Fristadstorget i Eskilstuna i slutet av augusti i år. Ett av ämnena för festivalen var just social gemenskap, vilket ju Kompisborden är tänkta att främja. För det är ju så att de flesta inte sätter sig ner oinbjudna på ett fik och börjar tala med okända – då skulle man betraktas som lite ”udda”. Ett Kompisbord är däremot en plats där detta är välkommet.

Tanken är att varje lokalavdelning inom SKPF Pensionärerna, kontaktar något café eller restaurang och frågar om de vill upplåta ett bord i sin lokal till detta kompisbordsprojekt. Som tack presenteras de på Facebook och på SKPF Pensionärerna´s nya hemsida, att caféet eller restaurangen sponsrar projektet och att de tar ett socialt samhällsansvar.

Kanske kunde vara något för lokalavdelningen i Laholm?

Behöver bemannas till att börja med
Först kommer Kompisbordet att behöva ”bemannas” av en eller flera ”ambassadörer” som kan förklara för besökare och nyfikna vad verksamheten handlar om. Ambassadörerna ska också gärna ta bilder på bordet och skriva lite om det på Facebook.

Finns det någon café – eller restaurangägare som kan tänka sig att ställa upp och sponsra projektet, kontakta gärna lokalavdelningen i Laholm. De bör ju ha fått information om Kompisborden och kan beställa hem material till ”ert bord” på ert café eller restaurang..

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet