Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Spel för den äldre generationen

Att spela spel med någon i den äldre generationen brukar för de flesta innebära att man spelar någon typ av kortspel tillsammans.

Men varför inte introducera dem till datorspel? Att hitta nya spel att spela tillsammans med någon i den äldre generationen kan innebära att man är kreativ tillsammans.

Oavsett hur gammal man är finns det spel som passar utmärkt att spela tillsammans, över generationerna. Det finns många spel idag som är designade för vuxna. Förr i tiden var spel mer för yngre människor, men nu är det lättare att hitta spel som alla kan gilla.

Videospel erbjuder en form av visuellt och auditivt engagemang som de flesta andra typer av spel inte kan matcha. Många av dem ger verkligen spännande upplevelser samt möjligheter att få kontakt med andra spelare online, i alla åldrar. Det finns redan många som spelar på sport eller casinospel online på Unibet, men det är faktiskt inte lika vanligt att äldre spelar klassiska datorspel.

Hjärngympa
Vissa spel hävdar att de förstärker kognitiva förmågor och förbättrar hjärnhälsan, men det finns ingen forskning som tyder på att det är helt sant. Genom att spela ett spel upprepade gånger blir man bättre på de specifika uppgifterna för det spelet, och eventuellt även på andra uppgifter som är nära besläktade med dem. Men man kommer inte nödvändigtvis att bli bättre på att utföra icke relaterade uppgifter i den “verkliga världen” utanför spelet.

Om ett datorspel är helt nytt för den som spelar, kan hjärnan dra nytta av utmaningen att lära sig spela det. Och man kan inte förbise den viktigaste faktorn: det är roligt. Att ha kul borde ju vara den främsta anledningen till att spela spel.

Exempel på spel
De mest populära typerna av videospel bland äldre vuxna är kort-, pussel- och logikspel. Men många äldre tycker också om strategi-, rollspel och actionspel. Så prova flera olika och se vad de tycker bäst om. De flesta föredrar att spela på en dator eller en spelkonsol med kontroller, istället för på en liten skärm.

Här kommer några tips på spel som ofta är populära bland de äldre:

1. Candy Crush Saga: Placera färgglada bitar av godis för att bilda tre i rad. Nå ett visst mål inom en tidsgräns eller ett fast antal drag.
2. Gummy Drop: Bygg monument runt om i världen genom att lösa pussel med gelébjörnar i olika färger och former.
3. Puyo Puyo Tetris: Rotera och placera fallande färgklumpar eller formade block så att de landar på rätt plats för att lägga ett pussel. Spelet är till Nintendo Switch.
4. Plants vs Zombies 2: Odla olika typer av växter på strategiska platser för att försvara ditt hem från en hjord zombies.
5. AARP:s gratis onlinespel: Spela ett stort utbud av kort-, pussel-, ord-, strategi-, sport- och arkadspel direkt i webbläsaren.
6. World of Warcraft (WoW): Ta på er rollen som hjältar i ett enormt virtuellt universum av fantastiska karaktärer och miljöer. Gå på äventyrliga uppdrag och interagera med ett massivt online-community av andra spelare.
7. Civilization: Bygg ett virtuellt imperium som varar genom att välja strategier relaterade till frågor som utforskning, diplomati, krig och teknik.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet