Laddar

4
okt

  • 4 oktober, 2019

Appar som kan vara bra att ha med på bilresan

Böcker
Storytel och Nextory är utmärkta sätt att få tiden att gå lite fortare i bilen. Här kan du lyssna på ett enormt stort urval av ljudböcker. Man brukar få en provperiod på en månad när man registrerar sig, men sedan kostar det mellan 129 och 169 kronor i månaden. Perfekt för bokälskaren, till resan eller semestern på landet.

Spel
Spel på mobilen eller i surfplattan är en självklarhet på en roadtrip eller när man ska åka till landet. Det är enkelt att fördriva timtal med att flytta runt små godisbitar, jaga monster eller spela på spelautomater. Ladda ner några spel när du är på landsbygden som kan passa en regnig dag, eller på bilresan. Det kan vara allt ifrån små pussel- och frågespel till casinospel eller större strategispel. I App store eller Google Play får du tips på nya spel varje dag, och det finns även topplistor där man kan hitta de mest populära spelen.

Sociala medier
Vad kan vara bättre när man har tråkigt än att chatta med en kompis, eller se bilder från dina vänner? Facebook, Instagram, Snapchat, Messenger och Skype är perfekta appar för att hålla kontakt med nära och kära, Dessutom kan man spana in vad sina idoler gör eller ta reda på lite mer om folk man är intresserad av. Glöm inte heller att ladda upp egna bilder från din resa! Alla dessa appar är gratis att använda, och det finns en oändlig mängd innehåll att roa sig med.

Musik
Musik är ett absolut måste när man är på roadtrip, och Spotify är det självklara valet för många av oss. Det går att lyssna gratis, men för 99 kronor per månad kan du få Spotify Premium. Det innebär att du slipper all reklam, kan byta låt när du vill, ljudkvaliteten är bättre, och du kan ladda ner spellistor och lyssna på dem offline så att du inte måste använda mobildata på vägen. Du kan skapa dina egna episka spellistor eller lyssna på andras spellistor och poddar.

Streama film och TV
Om du är passagerare i bilen kan du sätta i hörlurarna och titta på några av dina favoritprogram på Netflix eller HBO Nordic. Fördelen med dessa tjänster är att du kan ladda ner filmer och serier i förväg så att du inte behöver använda data – något som kan göra stor skillnad när du ser på högupplöst TV. Man kan också välja mellan olika kvalité på uppspelningen, beroende på hur mycket minne man har i sin mobil eller surfplatta. Logga in på Netflix eller HBO på din enhet och klicka på nedladdningsknappen bredvid de tillgängliga programmen. Sedan kan du komma åt dem senare, utan att ha tillgång till internet.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.