Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Laholms bästa hotell

Oavsett om dina planer är att besöka Laholm för den mysiga staden, den fina kulturen eller för att njuta av den underbara naturen är boendet alltid en viktig del av helhetsintrycket av ens vistelse någonstans.

Stadshotellet. Foto; Carl Stridsberg

Laholm har ett stort utbud av hotell och massor av alternativ på Hotelloo. Men för din bekvämlighet har vi här ställt upp fyra av de bästa hotellen för din vistelse i Laholm.

Laholms Stadshotell

Strax intill Stortorget hittar du Laholms Stadshotell – ett anrikt hotell som invigdes i december 1882. För snart 70 år sedan lades en restaurangbyggnad vid namn Gröna Hästen till, och den finns kvar än idag. Hotellet har under decenniernas gång renoverats ett flertal gånger, men delar av det som är nya renoveringar har inspirerats av den ursprungliga designen, som gör att de moderna bekvämligheterna blandas med gammaldags kvalitetshantverk. Rummen är inredda i ”nostalgisk” stil, med varje av de 18 rummen designade utifrån alla årtionden från 1880-talet fram till idag, men naturligtvis med alla dagens bekvämligheter du förväntar dig av ett modernt hotell. Alldeles intill finns restaurang Gröna Hästen, som för snart 70 år sedan byggdes som en tillhörande restaurangbyggnad till Laholms Stadshotell, men som nu drivs av egna entreprenörer.

Hotellet var ett tag nerläggningshotat men har funnit nya ägare!
Puben är tyvärr stängd för tillfället men öppnar inom kort. Det är med glädje vi på LoveLaholm.se hälsar det nya ägarparet välkomna. De har ju tidigare bedrivit verksamhet på Skogaby Golfkrog så de kan det här med god mat och dryck! Hotellet är öppet igen sedan oktober.

Hotell Strandpensionatet


Foto; Hotell Strandpensionatet

Vill du bo nära stranden och äta god mat blir det inte bättre än Hotell Strandpensionatet. Detta moderna hotell som invigdes 2013 mitt i hjärtat av Skummelövsstrand ligger vid kusten sydväst om Laholm. Hotellet har 12 fräscha, rymliga rum varav 8 ligger mot havet. Lugn och harmoni är ledorden i designen av dessa trivsamma rum. God mat är något som ligger personalen varmt om hjärtat, och det kan vara värt ett besök hit enbart för ett smakprov av den.

Skummelövsstrand är en del av Laholmsbukten, som är Sveriges längsta sandstrand med sina ca. 20 kilometer. Detta är en bred, härlig, långgrund sandstrand, med miljö för sol och bad, naturupplevelser, rekreation och motion.

Lanthotell Lögnäs Gård

Några kilometer från Laholm ligger Lanthotell Lögnäs Gård, ett lantligt hotell och spa för den som vill ha lugn och ro. Gården är Laholms största hotell, med konferens- och mötesmöjligheter för upp till 120 personer och plats för ca. 100 gäster. Hotellet erbjuder en bredd av övernattningsmöjligheter, som hotellrum, B&B, självhushåll och ställplats för husbil/husvagn.

Aktiviteter som ligger precis i närheten inkluderar dag- och kvällsspa, ridning, 7 golfbanor och så klart stranden som ligger bara några kilometer bort. Djur och natur finns nära tillhands, och det är inte långt in till Laholm för den som är shoppingsugen.

Strandhotellet Mellbystrand


Strandhotellet. Foto; Carl Stridsberg

Vill man ha utsökt mat, närhet till stranden och lyxigt designade lokaler är Strandhotellet Mellbystrand ett utmärkt val. Hotellet har även perfekta lokaler för stora och små evenemang, med byggnaden uppdelad i tre olika sektioner som man kan använda för olika ändamål. Maten är känd för sin höga kvalitet och personalen är inriktad på att ge den bästa tänkbara servicen.

Strandhotellet etablerades för över 90 år sedan, och har sedan dess varit hem till otaliga nöjda gäster med sin goda mat och vackra läge.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet