Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

LoveLaholm – Laholms egen guide med hjärta för bygden!

Välkommen till Laholm, södra Hallands lilla pärla vid havet, den lilla staden med de många konstverken!

Här samsas natursköna upplevelser som allt från laxfiske i Lagan, bokskogen på Hallandsåsen, till de små sjöarna vid Hjörnered, med fartfyllda äventyr som mountainbike och skidåkning på Vallåsen, storartad konst och gedigen kulturhistoria. Här finns milsvida cykelleder, branta skidbackar, Hallands äldsta stadskärna, Gamleby, och Sveriges längsta sandstrand!


Mellbystrand. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

I Laholm finns något att återvända till, året om.

Vi är LoveLaholm.se – en liten lokal guide som hjälper dig att hitta till det bästa i och omkring Laholm. Till små guldkorn och hemliga favoriter. Vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med södra Halland. Vi har en natur som alltid är nära – en unik kombination av både hav och skog.  Att semestra i Laholm med omnejd är lika härligt som att leva här, och vi vill att fler ska komma hit och få uppleva stränderna, surfa på vågorna, cykla på vägarna, campa på familjevänliga campingar, vandra i skogarna på slingrande skogsstigar eller ströva omkring i staden och besöka alla små mysiga butiker. Dessutom sträcker sig prisbelönta Kattegattleden längs hela Hallandskusten.

Kom hit och upplev kontrasterna av lugn och energi. Av avkoppling och adrenalin. Av allt det där som är så bra med Laholm. Laholm är Hallands äldsta stad med en gammal historisk stadskärna. Historien gör sig också påmind runt om i bygden. Avtrycken om krigiska uppgörelser mellan svenskar och danskar är många. Det mest kända av dem är Minnesstenen i Knäred med freden 1613.

Sök Upplevelser i Sverige

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet