Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

På väg mot Safirbröllop

1975 friade jag till min Anna. Och hon sa till min stora glädje JA. Det innebär att till våren 2020 firar vi Safirbröllop. 45 år tillsammans med både glada och sorgliga minnen i bagaget liksom de flesta gifta par…

De största glädjeämnen har ju varit våra nu båda utflugna vuxna barn, en son och en dotter som har berett oss mycket lycka genom åren. Men tänk vad åren bara rusar iväg! Idag känns det som det var igår jag tog mod till mig och friade. Då som skogshuggare för Södra Skogsägarna, med en inkomst av ca 3500 kr i månaden på ren ackord. Det var inte fett de första tio åren men det har inte de sista tio åren heller varit. I själva verket har det aldrig varit speciellt fett men vi har alltid kunnat sätta mat på bordet i vart fall. Med tanke på hur Världen ser ut idag är det något man får vara tacksam för att man har kunnat. För än idag går ju hela familjer hungriga till sängs. Vi har mycket att vara tacksamma för här i vårt vackra avlånga land.

Det där med Safirbröllop förresten. Hade man dålig koll på förut. Åren rullade på liksom bröllopsdagarna vi firade. Ibland, om jag ska vara ärlig, hoppade vi över dem. Ja, eller, det var väl snarast jag som glömde dem. Men frugan min förlät mig…. alltid. Det viktigaste är ju att man är tillsammans. Vad sedan man döpt alla dagar till är väl inte så himla viktigt? Om du vill se vad alla bröllopsdagar heter, kika in på vigsel.nu, där finns alla sjuttio!

 

Besök gärna vår systersajt, ListitSweden.se 
Där kan du hitta och få tips om upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter över hela landet på en ständigt växande hemsida. Klicka på banner nedan eller klicka här!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet