Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Så maxar du din julledighet

Nu är juletiden här och de flesta av oss har lite extra tid för både härligt firande och lite lugn och ro. Är du en av de dryga 25 000 som bor i Laholm och väljer att stanna kvar i vår mysiga stad över jul?

Laholms keramikmuseum. Foto; Carl Stridsberg

Eller är du kanske en av hemvändarna som kommer hem till familjen och firar i vackra Laholm? Här kommer några tips på hur du kan maxa din julledighet i vår stad!

Njut av den vackra naturen
Många av oss älskar Laholm just för den vackra natur som omger vår stad. Med alla härliga skogsområden, öppna landskap, 12 kilometer sandstrand, sjöar och hav finns det mängder med strövområden att njuta av. Varför inte ta chansen att upptäcka en ny vandringsslinga under julen? Passa på när det är uppehåll och njut av vårt vackra vinterlandskap. Ta en tur längs någon del av Hallandsdelen eller någon av de vackra motionsslingorna i kommunen.

Samlas runt köksbordet och årets spel
Något av det bästa med julen är att man har tid att mysa inomhus, så varför inte samla familjen och ta fram några roliga brädspel? Kanske har någon i familjen till och med fått ett roligt spel i julklapp som ni kan testa. Plocka fram lite godis, julmust och slå er ner vid köksbordet och låt timmarna försvinna medan ni umgås med varandra och tävlar om segern!

Mys i soffan med ett roligt spel på telefonen eller datorn
Är du mer av en mobilspelare så finns det mängder av roliga spel och appar att ladda ner. Ta fram telefonen eller datorn, jämför casino och hitta andra roliga spel. Om du vill umgås med de du firar jul med så kan ni även testa roliga online-spel där man kan vara flera spelare.

Snö och vackert väder? Ta en tur till Hallands Alper
Älskar du att åka skidor? Eller har du kanske aldrig åkt men vill testa? Vid Hallandsåsen hittar du Vallåsen. Hit kommer varje år mängder med barn och vuxna för att få sig några åk längs det som ibland även kallas Hallands Alper. När det är lite kallare väder och lite mer snö kan man ibland även åka längdskidor.

Kallt och ruggigt? Besök teckningsmuseet
När det är riktigt kallt och ruggigt väder är det perfekt att ta en tur till ett museum! Mitt i Laholm hittar du Teckningsmuseet, det enda museet för teckningskonst i Norden!


Teckningsmuseet, Laholm. Foto; Carl Stridsberg

Här kan du fly det kalla vädret en stund och njuta av lite vacker konst skapad av konstnärer från både internationella och nordiska konstnärer. Museet ligger i en vacker gammal brandstation och byggnaden i sig är värt ett besök! Dessutom hittar du här även ett annat museum, nämligen Laholms keramikmuseum.

Sök Upplevelser i Sverige

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet