Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

LoveLaholm – Laholms egen guide med hjärta för bygden!

Välkommen till Laholm, södra Hallands lilla pärla vid havet, den lilla staden med de många konstverken! Se även den mysiga kortfilmen om Laholm!

Bilden ovan; Konstrundsvandring i Laholm i konstnären Kirke Ralp´s minne. Foto; Carl Stridsberg

Här i Laholm med omnejd samsas natursköna upplevelser som allt från laxfiske i Lagan, bokskogen på Hallandsåsen, till de små sjöarna vid Hjörnered, med fartfyllda äventyr som mountainbike och skidåkning på Vallåsen, storartad konst och gedigen kulturhistoria. Här finns milsvida cykelleder, branta skidbackar, Hallands äldsta stadskärna, Gamleby, och Sveriges längsta sandstrand, 12 km lång!


Mellbystrand. Foto; Carl Stridsberg

I Laholm finns något att återvända till, året om.

Vi är LoveLaholm.se – en liten lokal guide som hjälper dig att hitta till det bästa i och omkring Laholm. Till små guldkorn och hemliga favoriter. Vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med södra Halland. Vi har en natur som alltid är nära – en unik kombination av både hav och skog.  Att semestra i Laholm med omnejd är lika härligt som att leva här, och vi vill att fler ska komma hit och få uppleva stränderna, surfa på vågorna, cykla på vägarna, campa på familjevänliga campingar, vandra i skogarna på slingrande skogsstigar eller ströva omkring i staden och besöka alla små mysiga butiker. Dessutom sträcker sig prisbelönta Kattegattleden längs hela Hallandskusten.

Kom hit och upplev kontrasterna av lugn och energi. Av avkoppling och adrenalin. Av allt det där som är så bra med Laholm. Laholm är Hallands äldsta stad med en gammal historisk stadskärna. Historien gör sig också påmind runt om i bygden. Avtrycken om krigiska uppgörelser mellan svenskar och danskar är många. Det mest kända av dem är Minnesstenen i Knäred med freden 1613.

TIPSA OSS PÅ LOVELAHOLM
Men, kära besökare, vi behöver er hjälp med tips på Evenemang med mera. Vi ser gärna att fler företag hittar oss också. Att medverka på vår sajt är ju helt gratis. Gäller även företag!
Så tipsa oss gärna här; https://lovelaholm.se/lagg-till/

EVENEMANG PÅ LOVELAHOLM
Nytt för år 2020 är att vi i fortsättningen kommer att visa nya evenemang som inlägg på vår blogg istället för i Evenemangskalendern.


BESÖK VÅRA SYSTERSAJTER
Besök gärna vår systersajter, ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter på våra, ständigt växande hemsidor. Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn ovan. Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet