Laddar

21
jan

  • 21 januari, 2020

Sveriges längsta sandstrand har fått en brygga!

Vidare skapas möjlighet till havsbad i klart vatten för alla och enkla havsbadsmöjligheter för funktionshindrade. Ja, med denna brygga för alla kommer tillgängligheten till havet att förbättras och bidra till ett ökat intresse för Skummeslövsstrand, det är så sant som det är skrivet här och nu! Bryggan i Skummeslöv, underlättar badandet för ALLA, oavsett om du sitter i rullstol eller går lite dåligt eller inte gillar alger och tång…

Badortsföreningen som har jobbat i 25 år för att få till en brygga är självklart överlyckliga i dag. Bo påpekar att i Skummeslövsstrand är det ju väldigt långgrunt, men nu blir det möjligt att komma ut på djupare vatten direkt och mer inbjudande att bada på höst och vinter. En annan som kämpat från start är Nils Nilsson, som nyss fyllt 100 år och som nu äntligen får se bryggan han alltid drömt om. Allt som allt har det varit ett arbetslag på tio personer som jobbat med bryggan.

Bryggdrömmen kunde förverkligas när Laholms kommun 2017 bestämde sig för att bidra med två miljoner kronor och samma summa beviljades från EU:s fond för landsbygdsutveckling. Badortsföreningen lyckades sedan själva få företag och privatpersoner att sponsra med ytterligare en miljon. Man har till och med  fått in mer än en miljon så nu finns det pengar till att göra lite runtomkring, som bänkar och omklädningshytter.

Själva bryggan är en 120 meter lång och tre meter bred träbrygga med en rullstolsvänlig betongramp och en badplattform. Till våren kommer också den flytbrygga som skänkts av byggföretaget att sjösättas och badstege och räcken sättas på plats. Alla företag och privatpersoner som bidragit ekonomiskt kommer även att få en inskription, totalt cirka 500.

Bryggan står på en rejäl grund med pelare ner till tio meters djup och är skapad av rejäla plank och bjälkar som ska stå emot den värsta orkanen och vintern. Ni kan läsa mer om bryggan och badortsföreningen på deras hemsida här och se fler bilder från själva byggandet av bryggan fram till att den var klar på denna Facebooksidan här!

Nu återstår att se om det blir en andra badbrygga med placering i Mellbystrand. Den är efterlängtad den också!

 

BESÖK LOVELAHOLM´ SYSTERSAJTER
Besök gärna vår systersajter, ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter på våra, ständigt växande hemsidor. Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn ovan. Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.