Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Aktiviteter för hela familjen i Laholm våren 2020

Letar du efter intressanta och spännande resmål? Då kan Laholm vara något för dig. I Laholm finns det massor att hitta på när våren börjar vara på intåg. Här finns storartad konst, fartfyllda äventyr och intressant kulturhistoria.

Stortorget, Laholm,  Foto; Carl Stridsberg

Dessutom kan du njuta av härliga cykelleder, en stor stadskärna och en otroligt lång sandstrand. I Laholm hittar du bland annat det kända teckningsmuseet, stadsparken och Skottorps slott.

Ett besök i stadsparken
När solen börjar värma igen efter en lång vinter är det härligt att ta sig ut i den vackra naturen. I Laholm besöker du med fördel den fina stadsparken som 2013 blev utsedd till Sveriges vackraste nyanlagda park. Under sommaren kan du ta del av de öppna guidningarna som låter dig se parkens alla olika avdelningar.

Gammaldags charm i Gamleby
Vill du uppleva något riktigt charmigt ska du besöka Gamleby. Här finns mysiga kullerstensgator, smala gränder, blomstrande trädgårdar och små korsvirkeshus. Här finns kvarlevor från medeltiden då Hallands småstäder var fulla av hantverk och handel. Gamleby är den perfekta platsen för en långsam promenad.

Fiska lax med Laholmarna
För den som gillar att fiska kan det locka med en promenad till Lagan. Där finns goda chanser att få en lax eller två på kroken. Sportfisket är sedan länge en favorit bland såväl turister som Laholmsbor. Barn fiskar gratis och för vuxna går det att köpa fiskekort på Laholms turistbyrå. Lycka till med fisket!

Om det blir dåligt väder
Blir det dåligt väder är det kanske bättre att stanna inne. Varför inte tända några ljus, sätta på lite mysig musik och plocka fram sällskapsspelen? Eller så provar ni något lite modernare och spelar lite online-spel på slots.se. På nätet finns det massor av roliga spel och utmaningar som passar perfekt när vädret inte är på topp.

Teckningsmuseet – museet med det vackra läget
Ett annat alternativ vid dåligt väder är ett besök på Nordens enda museum för teckningskonst: teckningsmuseet i Laholm. Museet visar på teckningen som konstart och erbjuder bland annat föreläsningar och workshops. Teckningsmuseet ligger vackert beläget på en höjd där utsikten över Lagan möter besökarna.


Teckningsmuseet, Foto; Carl Stridsberg

Wilda Ekologiskt – lokalt producerade varor
Blir du sugen på något gott eller lite trivsam shopping kan du besöka butiken Wilda Ekologiskt som ligger på Östertullsgatan 9. Här hittar du lokalt producerade, ekologiska varor av alla de slag. Bland annat kan du köpa barnkläder, hudvårdsprodukter, lokalt hantverk, kryddor, choklad och böcker.

Stilla hungern på Restaurang Annabelle
Letar du efter något lite matigare för att stilla hungern är restaurang Annabelle ett hett tips. Här erbjuds en härlig meny med allt från pizza och grillbuffé till kött och fisk. Restaurang Annabelle hittar du i centrum av Laholm, i närheten av Hästtorget. Du kommer garanterat att vara mätt och nöjd när du går därifrån!

Conditori Cecil
Föredrar du sötsaker så kan du äta nybakat fikabröd på Conditori Cecil mitt på Stortorget. Det här är ett anrikt konditori som är populärt både bland turister och infödda laholmare. Fikabrödet bakas med lokala råvaror och kärlek.

Besök Laholm i vår – det kommer du inte att ångra!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet