Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Gästnätter i Halland ökar mer än förväntat!

Halland hade drygt 3 miljoner gästnätter under 2019, en ökning med 8,2 procent jämfört med året innan. Tillväxtverkets senaste statistik över gästnätter visar att Halland attraherade rekordmånga turister 2019.

Mellbystrand.  Foto; Carl Stridsberg, LoveLaholm.se

Över 3 miljoner gästnätter registrerades och procentuellt ökade Halland dubbelt så mycket som riksgenomsnittet. Det som sticker ut mest är den stora ökningen av norska och danska gäster.

Halland med kombinationen av kust och skog lockar allt fler. Halland summerar totalt 3 021 588 gästnätter 2019, en ökning med 8,2 procent från 2018. Utländska gästnätter ökade med 5,4 procent och svenska gästnätter med 8,6 procent.

– ”3 miljoner gästnätter är en milstolpe för halländsk besöksnäring. Vi har siktat högt och satte 2017 målet att fördubbla antalet internationella gästnätter fram till 2030. Redan nu har vi nått delmålet för 2021. Vi ser att besökarna kommer hit främst för stränder, camping, Kattegattleden, mat och spa”, säger Anna Bengtsson, strateg på Visit Halland.

Halland sticker ut framförallt när det gäller norska och danska gästnätter. Medan rikssnittet var +- noll för norska gästnätter var ökningen i Halland 13,7 procent. Danska gästnätter ökade i Halland med 15,1 procent.

– ”Att vi ökar så mycket mer än rikssnittet för Norge och Danmark visar att Halland är en ”perfect match” för gästerna. Vår långsiktiga satsning på dessa marknader ger resultat och Halland blir mer känt utomlands. En viktig framgångsfaktor är gott samarbete mellan kommunerna, företagen, Visit Sweden och regionen”, säger Jonas Olsson, ansvarig för Visit Halland.

De svenska gästnätterna i Halland gör ett positivt trendbrott och ökade under 2019 med 8,6 procent till 2 647 427 gästnätter, vilket är högre än Sverigesnittets ökning på 5 procent.

– ”Det är glädjande att så många väljer just Halland nu när ett ökat hållbarhetstänk präglar människors resvanor, och den medvetna resenären är en viktig målgrupp för oss. När vi tittar framåt på hur vi ska utveckla turismen i Halland är det en självklarhet att vi bör göra det på ett hållbart sätt”, säger Jonas Olsson.

 

Antal kommersiella gästnätter i Halland under 2019.

Sverige: 2 647 427
Förändring från 2018: +8,6 %
Rikssnittet: +5 %

Utland: 374 161
Förändring från 2018: 5,4 %
Rikssnittet: +0,4 %

Tyskland: 118 589
Förändring från 2018: +7,8 %
Rikssnittet: +11 %

Norge: 107 236
Förändring från 2018: +13,7 %
Rikssnittet: +-0 %

Danmark 59 002 gästnätter
Förändring från 2018: +15,1 %
Rikssnittet: +5 %

OM Visit Halland
Visit Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. För att lyckas få fler människor att uppleva allt det fina i Halland samverkar vi med både destinationerna och företagen i Halland.

 

BESÖK LOVELAHOLM´ SYSTERSAJTER
Besök gärna vår systersajter, ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter på våra, ständigt växande hemsidor. Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn ovan. Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet