Laddar

18
feb

  • 18 februari, 2020

Internationell gitarrfest i Helsingborg!

Dunkers kulturhus är vida känt för sin internationella pianofestival som går av stapeln varje år. Nu slås ett slag för gitarren och Gitarrfestivalen ser dagens ljus 2021. Men redan nu bjuder kulturhuset, tillsammans med Musik i syd, in till ett förspel, Gitarrfest 29 februari. Även om festen är en språngbräda inför vad som komma skall kan besökarna förbereda sig på något utöver förväntningarna. Gitarrfesten består av tre akter med artister som tillhör dem främsta i världen.

Stephanie Jones – akt 1
Stephanie Jones är en passionerad musiker från Australien med sinne både för detaljer och musikens starka uttryck. Trots ung ålder och hårda studier på anrika Franz Liszt-universitetet i Weimar Tyskland har hon redan hunnit ge ut flera album. Dessutom har hon flera bejublade turnéer i Nya Zeeland, Europa och Australien på meritlistan.

Christofer Malmström och Joel Svensson – akt 2
​Dunkers kulturhus egna husgitarrister Joel Svensson och Christofer Malmström tar oss med på en tur i gitarrens värld, sedd ur två helt olika perspektiv. Joel är en klassiskt skolad gitarrist medan Christofer är en hårdrocksgitarrist bland annat känd som gitarrist i metalbandet Darkane. Ett musikaliskt möte där deras respektive stilar får plats på ett finurligt och underhållande sätt. Besökarna kommer bland annat få höra Albeniz’s Asturias med specialskriven elgitarrstämma.

Gilad Hekselman och Amir Bresler – akt 3
​Gilad Hekselman har etablerat sig som en av de ledande jazzgitarristerna i världen och har delat scen med många av de ledande aktörerna inom New Yorks jazzscen, där han är bosatt. Han har vunnit flertalet priser genom åren och med fyra fullängdsalbum och många singelsläpp är han en väletablerad artist på världens jazzscener. På scenen denna lördagskväll får han sällskap av ingen mindre än Amir Bresler, en av de mest eftertraktade israeliska trummisarna.

Vad: Gitarrfest
Var: Dunkers kulturhus i Helsingborg. Konsertsalen.
När: 29 februari 19.00. Tre timmar och 15 minuter inklusive paus.
Hur: 250 kronor för akt 1, 195 kronor för akt 2, 250 kronor för akt 3. Paketpris för samtliga akter: 595 kronor, kulturkort/student/samarbetsparter 500 kronor.
Biljetter: köpes i Dunkers biljettkassa eller via ticketmaster.

OM Helsingborg
Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något.
Möt oss på helsingborg.se

 

 

BESÖK LOVELAHOLM´ SYSTERSAJTER
Besök gärna vår systersajter, ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter på våra, ständigt växande hemsidor. Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn ovan. Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.