Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Skapa din egen park!

Laholms stadspark vann utmärkelsen ”Sveriges vackraste” år 2013. Parken har en lummig och mångfacetterad flora med en kreativ utformning. Här möts du både av stora, skyddande bokträd såväl som tät undervegetation.

Ett vinnande koncept är de många oaserna i Laholms Stadspark. Här finns platser för lek, avkoppling och eftertanke såväl som för grillning och fika. I parken möts du av mycket rinnande vatten, mindre dammar, broar och färgglada planteringar och skulpturer samt statyer. Allt det här gör att parken känns levande och intressant. Det finns alltid något nytt att upptäcka – och kanske får du syn på fåglar i någon av de många färgglada fågelholkar som parken utsmyckats med.

Formge din egna oas
Du behöver inte en stor trädgård för att skapa en trädgårdsoas. Med hjälp av växter i olika höjd och form kan du snabbt skapa en intressant upplevelse även på en liten yta. Genom att använda växter med olika form och textur kan du avgränsa områden i trädgården, och kanske skapa en mysig och lugn glänta medan grill- och matplatsen kan få en annan utformning och känsla. Om du odlar tätt slipper du dessutom att rensa ogräs, och är du sugen på goda grönsaker kan ett litet grönsaksland vara en bra idé. Här kan du läsa mer om odlingsnyheter och tips gällande trädgård och odling för att hitta inspiration.

 

Att välja tema
Många som sysslar med trädgård gillar att utgå från ett tema. Gillar du en viss färgskala eller färgkombination och vill satsa på blommor och växter i exempelvis mörkrött, lila och vitt eller föredrar du känslan av en brokig midsommaräng så är det bara att planera utifrån detta. Det kan också vara bra att tänka på, och hjälpa, exempelvis insekter, humlor, bin och fjärilar. Hos företaget Impecta går det att köpa fröer som passar extra bra till dessa pollinerare, och kanske vill du också ha färgglada fågelholkar i trädgården precis som i Laholms stadspark? Det finns inga rätt eller fel i hur en trädgård ska se ut – utgå från din känsla.

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet