Laddar

18
mar

  • 18 mars, 2020

Nu kan stadens invånare hjälpa sina lokala handlare!

Redan nu leder Covid -19 till stora samhällsekonomiska problem. De senaste dagarnas information om varsel, stödpaket och uppsägningar adderas till den redan oroliga situationen om viruset i sig. En av de vårst drabbade sektorerna är den fysiska handeln. Det kommer rapporter om ett flertal handlare som har tappat mer än 90 % av all sin försäljning den senaste veckan. Situationen är akut och risken för uppsägningar, stängda butiker och tomma städer blir större.

Vi har därför bestämt att göra Cityplay till en informationskanal där staden handlare kan gå ut med dagsfärsk information om sådant som deras kunder behöver veta. Det kan handla om att informera om varor som kommit in eller tagit slut, förändrade öppettider, aktuella erbjudanden, om menyer för hemleverans eller om tillfälliga upphämtningsställen. Samtidigt ger vi städernas invånare en central plats för information för att både underlätta deras vardagsliv men också för att få vara med och rädda den lokala handeln. Informationen kommer att delas upp i tre delar.

Service:
Cityplay informerar om vilka handlare som erbjuder take away och hemkörning, vilka menyer som är tillgängliga och om, vilka former av service handlarna erbjuder. Finns det till exempel möjlighet att hämta färdigpackade matlådor, har butiker hemleverans, kan caféerna leverera bröd med mera.

Erbjudanden och rabatter:
Cityplay hjälper handlarna att få ut sina tillfälliga och permanenta erbjudanden. Finns det risk för svinn, har du produkter på lager som kan hjälpa de som stannar hemma eller behöver du köra en rea-kampanj för att få tillfällig hjälp med kassaflödet. Lägg ut ditt erbjudande eller dina rabatter så att du får fler att komma och handla hos dig.

Allmän information
Cityplay låter handlarna kommunicera direkt till stadens invånare om sådant som är relevant just nu och på längre sikt. Det kan röra sig om allt från förändrade öppettider och kommande kampanjer till varor som kommit in i lager igen eller förslag på var man kan hitta varor som är slut.

Cityplay kommer att öppna upp alla sina kanaler för handlarnas information. Det innebär att butiksinformationen kommer att kommuniceras i allt från Cityplay-appen och Cityplay.se till sociala kanaler, push och epost. Cityplay kommer löpande publicera den information som kommer in från handlarna. Så snart informationen är inaktuell så raderas den. Med kreativa lösningar, stor flexibilitet och Cityplay som stadens kommunikationsplattform så hjälps vi åt att hålla hjulen snurrande.

Cityplay finns idag i flera städer över hela landet. Men för att ge fler städer möjligheten att hjälpa sina handlare och invånare så kommer vi inom kort att öppna upp Cityplay för alla de städer som vill vara med. #TILLSAMMANSFÖRCITY #HÅLLIGÅNGSVERIGE

 

BESÖK LOVELAHOLM´ SYSTERSAJTER
Besök gärna vår systersajter, ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter på våra, ständigt växande hemsidor. Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn ovan. Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.