Laddar

17
mar

  • 17 mars, 2020

RÄDDA AHLA SKOLA!

Bilden; Flickan på bilden har inte någon anknytning till Ahlaskolan. Foto/Källa; Pixabay

Nu har man i vart fall börjat en mobilisering i Ahla för att rädda skolan och det finns ett stort och varmt engagemang för att rädda byskolan och på mötet som kommer att hållas längre fram (datum och tid meddelas här senare) lär det dyka upp långt fler än de som är officiellt inbjudna. LoveLaholm stöder självklart alla som vill rädda Ahlaskolan. Våra båda egna barn har båda gått där från första klass till tredje och de har alltid trivts väldigt bra med skolan. Att man ens har kommit på tanken att stänga den känns huvudlöst. Kanske har man på kommunen använt de färgglada tänkarhattarna som en före detta kommunchef en gång ”tänkte ut”?

Vi får hoppas att man på kommunen tar på sig vishetens hattar istället och inser att en stängning av denna fina lilla skola är helt oacceptabelt och strider mot allt sunt förnuft!

Lite fakta om skolan

Ahlaskolan är en F-3 skola med 80 elever läsåret 2019-2020 och undervisningen bedrivs i åldershomogena klasser. Fritidshemmet Sunnanäng är en integrerad del av skolan där barnen bjuds på uppskattade aktiviteter.

Ahlaskolan är en del av Veingespåret och efter genomförd omorganisation i kommunen ingår skolan i samma rektorsområde som Knäredskolan. Rektors ledningsgrupp och den fackliga samverkansgruppen företräder de två enheterna Samarbete sker med skolorna i spåret bland annat genom gemensamma arbetsplatsträffar och studiedagar. Eleverna får sin fortsatta skolgång på Veingeskolan och det finns en gemensam elevhälsoorganisation.

Tillsammans berörs skolorna av gemensamma mål och visioner. Skolan ligger i en vacker miljö vilket bidrar till en lugn och trygg atmosfär. Den natursköna skolgården stimulerar till lek. Skolan har en hälsofrämjande inriktning, rörelser och lek är betydelsefulla moment i vardagen.
Källa; Laholms Kommun

 

 

BESÖK LOVELAHOLM´ SYSTERSAJTER
Besök gärna vår systersajter, ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter på våra, ständigt växande hemsidor. Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn ovan. Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.