Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Biologiska Mångfaldens Dag idag 22 maj 2020

Utarmandet av den biologiska mångfalden är en av vår tids viktigaste frågor. Därför vill vi på LoveLaholm.se också vara med i dag den 22 maj för att uppmärksamma den “Biologiska Mångfaldens Dag”!

DIGITAL NATURFESTIVAL PÅ BIOLOGISKA MÅNGFALDENS DAG

Det blir ett annorlunda firande av Biologiska mångfaldens dag 22 maj i år på grund av coronapandemin. Dagen som på kort tid blivit en av Sveriges största naturhögtider med hundratals aktiviteter blir i år även en digital naturfestival med mängder av livesändningar. Sveriges naturföreningar skapar tillsammans ett späckat program med allt från uppvisningar av vackra naturområden till tips om hur du gynnar biologisk mångfald i din trädgård.

Rebecka Le Moine, Årets miljöhjälte av WWF
En som ser fram emot den här dagen är Rebecka Le Moine, som blev utsedd till Årets miljöhjälte 2018 av WWF tillsammans med Malena Ernman! Rebecka är förstås obeskrivligt glad över priset, och alla gratulationer som hon nästan drunknat i. Det är som hon berättar, att det är tillsammans vi gör skillnad. Hon hoppas nu alla blir taggade till detta års biologiska mångfaldens dag och hoppas alla naturvänner och miljökämpar vill vara med och fira våra medarter då!


Rebecka le Moine, här vinnare av Årets Guldbäver 2017. Foto; WildSweden.se

Om ni går in och läser på hemsidan, www.biomfdag.se, finner ni många tips på olika aktiviteter som du som privatperson, förening, skolklass med flera kan hitta på den här dagen för att göra dagen till en åminnelse om hur viktig vår natur är för allmänheten, nära och kära! Det finns även en Facebooksida, som du kan besöka.


Tordyvel. Foto: Erik Hansson

Biologiska mångfaldens dag
Internationella dagen för biologisk mångfald är en av FN:s internationella dagar och uppmärksammas den 22 maj varje år. Dagen instiftades i december 1993 och datum fastställdes 2000 till den 22 maj. Med dagen vill FN påminna om den biologiska mångfaldens betydelse för allt liv på jorden. Ungefär en femtedel av alla djurarter riskerar utrotning och i genomsnitt försvinner en art per månad. Av 7000 växtarter som människan odlat under jordbrukets långa historia är det enbart 30 arter som idag bidrar till den mat vi äter.
KÄLLA; Wikipedia

 

 

BESÖK LOVELAHOLM´ SYSTERSAJTER
Besök gärna vår systersajter, ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter på våra, ständigt växande hemsidor. Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn ovan. Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet