Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Mötesvägg öppnar för fysiska möten!

För att minska risken för smittspridning på Laholms kommuns äldreboenden infördes för två månader sedan besöksförbud.

Text och bild: Lars Ingemarson

Sedan dess har många av de boende inte sett sina anhöriga och vänner. Inom kort blir det åter möjligt. Kommunen har köpt så kallade mötesväggar till samtliga åtta äldreboenden i kommunen.

Enhetschefen Åsa Lundin (närmast i bild) och undersköterskan Marlene Bengtsson sitter på ömse sidor en mötesvägg med plexiglas som levererats till samtliga äldreboenden i kommunen. Med väggens hjälp kan nu boende träffa anhöriga och vänner.

För att minska risken för smittspridning på Laholms kommuns äldreboenden infördes för två månader sedan besöksförbud. Sedan dess har många av de boende inte sett sina anhöriga och vänner. Inom kort blir det åter möjligt. Kommunen har köpt så kallade mötesväggar till samtliga åtta äldreboenden i kommunen.

Falkenbergs kommun har plöjt väg för denna alternativa träfform. I samarbete med ett företag kläcktes idén till en mobil vägg med rejäla plexiglasskivor. Ömse sidor denna kan boende träffa anhöriga och vänner på en uteplats.

Den sinnrika och enkla konstruktionen fick snabbt fäste hos ansvariga inom äldreomsorgen i Laholms kommun. Behovet av att träffas sågs som en viktig del för det allmänna välbefinnandet i en tid när inget är som det brukar vara.

– ”Många anhöriga har uttryckt oro för sina nära och kära. Och jag förstår att man kan känna oro när man är van vid att träffas”, säger Kristina Isaksson, chef för äldreomsorgen i Laholms kommun.

Läs mer här på Laholms Kommun´s hemsida!

 

 

 

 

BESÖK LOVELAHOLM´ SYSTERSAJTER
Besök gärna vår systersajter, ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter på våra, ständigt växande hemsidor. Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn ovan. Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet