Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Nu satsar Halland på sensommarturism!

Nu drar Visit Halland igång sin sensommarkampanj med tips till den som vill spendera en sensommar-weekend i Halland! Sommarturisterna har lämnat Halland för i år.

Foto/Källa; Anna-HÜllams/Visit Halland 

September är månaden då lugnet infinner sig på de populära semesterorterna längs kusten – och för den som vill förlänga sommaren finns mycket att upptäcka. I Halland satsar turistnäringen på att förlänga säsongen och bjuder in till upplevelser med natur, mat och skördetid i fokus.

–” I Halland stannar sommaren lite längre. Vi vill locka fler att komma hit över en weekend och upptäcka Halland under en tid när det finns gott om plats att njuta av livet. I vår sensommarkampanj ger vi tips på halländska guldkorn med upplevelser för såväl familjer och par som för den som vill njuta av lugnet på egen hand”, säger Jimmy Sandberg, kommunikationsansvarig på Visit Halland.

Sensommartips för dig som vill besöka Halland!

Upptäck skördetiden i Halland!
Från augusti till oktober fylls de halländska gårdsbutikerna med lokala råvaror. Det arrangeras matvandringar och skördefest och du kan gå på guidade turer ute på gårdarna, göra must av egen frukt eller gå en kurs i surdegsbakning. Festligheter kring mat och dryck pågår vecka efter vecka och allt finns samlat under konceptet ”Skördetid i Halland”
Läs mer HÄR! (Öppnas i nytt fönster)

Gå på mat- och vingårdsvandringar
Vill du kombinera naturupplevelser med god och annorlunda mat? I Hylte och Falkenbergs vackra omgivningar, arrangeras matvandringar där kockar tar med dig ut i naturen för att hitta råvaror och tillaga en kulinarisk måltid över öppen eld!

På Ästad vingård – en av Sveriges största vingårdar – vackert belägen i naturreservatet Åkulla Bokskogar, kan du delta i vinprovning eller följa med ut på fältet och lär dig mer om vinodling i Sverige.

Testa surfing i bästa vågorna
Halland är känt för sina stränder och sin kust. Besök surfmetropolen Varberg, dit många surfare lockas när vindarna och vågorna friskar i. Hos Kitekalle i Falkenberg, Halmstad och Varberg eller på Villa Surf Garden i Ugglarp, arrangeras kurser i allt från kitesurfing och stand-up paddling till surf för nybörjare och mer erfarna. Här finns även utrustning att hyra för den som vill testa på egen hand!

Förläng sommaren på Apelvikens öppna uteserveringar
I år stannar sommaren längre i Apelviken, där uteserveringarna och restaurangerna håller öppet under september. Camping- och hotellanläggningen Destination Apelviken hälsar välkommen och håller poolen varm september ut.

Det klassiska gamla strandtåget tar dig med på en vacker tur från Apelviken till Societetsparken i Varberg. Och givetvis håller Surfers och Surfcenter öppet när vågorna är som bäst!

Njut på prisbelönta spa
Halland kallas den svenska spakusten. Och det med rätta! Här finns flera prisbelönta spa, med havet som granne. Njut av japanska ångande källor på Asia Spa, högst upp med utsikt över Varbergs fästning. På Strandbadens Retreat Club erbjuder man en grönskimrande pooloas och njutningsfulla spa-upplevelser. Varbergs Kusthotell bjuder på sitt speciella Thalasso-spa med tång, salt och lera. Och The Spa på Hotel Tylösand har, förutom pooler och fitnessområde, sin alldeles egna halländska specialitet – en ansiktsmask gjord på grönkål. På Sinnenas Spa badar du i det fria med naturen som granne och njuter i den tysta källan med utsikt över de vackra omgivningarna, bokskogen och kullarna.

Ge smaklökarna en upplevelse
I Halland finns restauranger och caféer i världsklass och under sensommaren är det lättare att boka bord på många av de populära ställena. Njut av en avslappnad gastronomisk upplevelse på Prostens pizza där det serveras smårätter och rustikt vedeldade pizzor med lokala råvaror. Mysiga Johns Place på Apelvikens strand tillagar maten över öppen eld och populära Lilla Napoli bjuder på fantastiska napolitanska pizzor. På Skrea matbruk bjuder Lisa Lemke & co in gästerna i stenladan för en annorlunda matupplevelse.

Missa inte heller avsmakningsmenyn från Hallands skafferi på Restaurang Äng, den charmiga hemmakrogen Lis Mejeri eller Cosa Table med sitt nordiska mathantverk i Kungsbacka. Tiraholms Fisk i Hylte är Sveriges enda insjöfiskerestaurang.

Gå på konstrunda
Den 4-6 september arrangeras konstrundan i Halland då lokala konstnärer från Kungsbacka i norr till Laholm i söder bjuder in till sina ateljéer. På museer som Teckningsmuseet i Laholm, (Öppnas i nytt fönster) Konsthallen i Hishult eller Mjellby konstmuseum och Hallands konstmuseum i Halmstad, visas skulpturer, målningar, fotografier och teckningar av lokalt och nationellt kända konstnärer.
Läs mer HÄR!  (Öppnas i nytt fönster)

Vandra vid havet eller i skogen
Halland bjuder på miltals av vandringsleder! Här väljer du om du vill strosa längs havet eller bestiga vackra utsiktspunkter inåt land. Här finns den 450 kilometer långa Hallandsleden, flera kustnära vandringar som t ex Prins Bertils stig och vandringar i havsnära naturreservat. Missa inte heller Åkulla bokskog, som under sensommaren och hösten skiftar färg till vackert saffransgul.

Besök genuina butiker och stora shoppingparadis
I Halland finns allt från små mysiga butiker, med ett smalt utbud av speciellt utvalda produkter, till shoppingparadisen Gekås i Ullared och Hede Fashion Outlet i Kungsbacka. För den som söker unika och lite mer udda butiker är Aim’n, L:a Bruket, Cosa Home Stories och KLco väl värda ett besök!

För fler sensommartips – ladda ner appen ”A day in Halland”.
Besök även “Sommarhögtider” HÄR! (Öppna i nytt fönster

OM Visit Halland
Visit Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. För att lyckas få fler människor att uppleva allt det fina i Halland samverkar vi med både destinationerna och företagen i Halland.
Läs mer HÄR! (Öppnas i nytt fönster)

 

ANNONS

BESÖK VÅRA SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet