Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Veckans Recept – Gurkmejadrink!

Veckans drinkrecept är en överjordiskt nyttig dryck. Det smakar förfärligt, man får ta det som medicin! Eftersom jag lider av kronisk värk rekommenderar jag gurkmeja varmt. Det hjälper mig helt klart och mildrar värken.

Foto; Ajale, Pixabay

RECEPTET
Gör en juice av 3 apelsiner, 2-3 morötter och 2-3 äpplen, häll det i en rengjord juiceförpackning och fyll på med 5 teskedar gurkmeja och 5 teskedar ingefära, det räcker till 5 glas och det håller sig bra i kylskåpet.

GURKMEJA – 5 ANLEDNINGAR ATT ÄTA DET VARJE DAG
Undrar ni över Gurkmejan i recepet? Jo, Gurkmeja är en riktig magi-krydda. Den kan skydda mot både cancer, diabetes och inflammationer. Här har du 5 anledningar till att äta lite varje dag!

Gurkmeja är faktiskt en av de nyttigaste kryddorna som finns. Den gula kryddan är en viktig del i kryddblandningen curry och ingår i växtfamiljen ingefärsväxter. I Asien och inom läran om Ayurveda har gurkmeja använts i tusentals år eftersom den har så fantastiska egenskaper och hälsofördelar. Minst en rågad tesked per dag rekommenderas. Den går att köpa både som torr krydda och som färsk rot.

1. Motverkar diabetes och åderförfettning
Gurkmeja motarbetar utveckling av metaboliskt syndrom och diabetes och kan även avhjälpa dem. Ett dagligt intag av gurkmeja kan sänka det skadliga kolesterolet och blodsockret. Det bidrar även till att förhindra åderförfettning. Är hjärt- och kärlstärkande genom dess blodförtunnande verkan.

2. Skyddar mot cancer
Gurkmejan förebygger canceruppkomst genom dess leverskyddande verkan och genom att bland annat motverka tillverkning av ett protein nödvändigt för tumörformation. I vissa indiska stammar där man äter väldigt mycket gurkmeja blir folk gamla utan att drabbas av varken cancer eller alzheimer.

3. Bra mot övervikt och tarmsjukdomar
Den stärker matsmältningen och fettnedbrytningen genom gallutsöndring. Kan även vara effektiv vid inflammatoriska tarmsjukdomar såsom Crohns sjukdom.

4. Inflammationshämmande
Motverkar inflammationer som exempelvis artrit men kan även lindra sårinflammationer, brännskador och infektioner. Gurkmeja motverkar också bakterier och mikrober.

5. Gurkmeja mot fibromyalgi, artros och reumatism
En kombination av gurkmeja och ingefära som tas regelbundet anses vara bra för fibromyalgi-patienter och patienter med artros. Gurkmeja lindrar ledvärk och är ett populärt komplement för dem som lider av olika former av reumatism.

Biverkningar
Som med allt man stoppar i sig kan det ge biverkningar om man överdoserar. Äter man väldigt stora mängder kan man få magbesvär och illamående. Personer med magsår bör rådgöra med sin läkare först. Gurkmeja kosttillskott är inte heller att rekommendera för gravida och ammande kvinnor.

Tips!
Jag köper mitt Gurkmeja på Willys, i en påse. Räcker länge! Jag brukar även lägga en rågad tesked gurkmeja och en tesked ingefära i filmjölken. Inget socker! Det smakar inte så gott det heller men filmjölken mildrar åtminstone lite. Använder vanlig A-fil med Dophilus…

LÄS MER OM GURKMEJA HÄR!
Välkomna till Sveriges mest omfattande artikel om gurkmeja. Här kommer du lära dig allt som finns att lära sig om superlivsmedlet gurkmeja.
LÄS MER HÄR!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet