Laddar

14
sep

  • 14 september, 2020

Brottsplats Laholm – En grupp på Facebook med nära 4000 medlemmar!

Foto; Dennis Widart – En kille som hjälpt mig med att skapa den tjusiga omslagsbilden

För något år sedan (2017) skapade jag en liten grupp på Facebook, som heter just, ”Brottsplats Laholm”. Det var på grund av den stora mängden inbrott som tanken kom att det kunde vara lämpligt med någon liten plattform där man kunde samlas och informera varandra om vad som sker. Alla som vill är förstås välkomna att bli medlemmar. Idag, 2020-09-22, när jag skriver detta, har gruppen 3943 medlemmar! Helt fantastiskt! Det visar, tycker jag, på att Laholms medborgare inte känner sig speciellt trygga.  🙁

Men det visar ju också på att de vill ha lite koll på läget över kriminaliteten i vår lilla kommun och kanske vill de också vara till hjälp, både för polisen och sina grannar i byn eller staden. Eftersom gruppen handlar om brott är jag noga med att den som ansöker har ett riktigt namn och en tydlig profil. ”Troll” sållas bort snarast. När man kommer in till gruppen möts man av ett välkomnande och regler att följa. Medlemmarna är också jätteduktiga på att anmäla till mig om oegentligheter och personer som uppenbarligen inte tar gruppen seriöst. I gruppen finns det även ett antal poliser som håller lite extra koll när deras tid medger det. Tusen tack till alla er som hjälpt och hjälper mig!

Under ”Leva & Bo” i toppmenyn på LoveLaholm.se, kommer du nu till gruppen på facebook, via ”Brottsplats Laholm” i underkategorierna. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

COYARD
En sak som tagits upp i gruppen flera gånger är värdet av att gå med i någon Grannsamverkan. Gör så att ni laddar hem, Coyardsappen HÄR! Samla er och starta Grannsamverkan där ni bor så har ni samma möjlighet. Händer det något eller man är rädd eller sjuk så Larmar man. I Ränneslöv, Sandvad, Edenberga, Våxtorp, Hasslöv, Skottorp, Vallberga eller Ahla, så kommer det minst 20-30 man på 2-10 minuter och ser till att den som drabbas inte är själv. Men mer om det inne i gruppen, Brottsplats Laholm.

BROTTSOFFERJOUREN
En annan sak jag tar upp därinne nu är det att om ”olyckan” varit framme, om du redan har drabbats av inbrott eller annat brott? Ja, då är det så att du ju kan behöva stöd och det finns hjälp att få från brottsofferjourerna i Halland. Det finns en lokal jour i varje stad som hjälper människor som drabbats att ge kraften tillbaka. Grunden i deras arbete är FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, där alla människors lika värde och rättigheter slås fast.
Ta mig till Brottsofferjourens webbplats!

 

BESÖK VÅRA SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.