Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Enkla nöjen som vi kan njuta av på sommaren!

Somliga somrar är mer begränsade än andra. Ibland kan man inte ge sig ut på utlandssemester, besöka släkten eller dra igång något stort projekt. Vi tänkte i denna artikel ge blygsamma tips på enkla aktiviteter du kan ägna dig åt i vackra Laholm även när du är begränsad i dina semesterplaner.

1.Lokalturista

I Laholm finns det otroligt mycket att se och göra utan att man behöver bege sig någon annanstans. I staden finns historiska byggnader som skottorps slott gamla kvarnen i Knäred och museum som gamla Edenberga brandstation. Till sist får vi inte glömma bort Laholms stadspark som är perfekt för både promenad och picknick. Det finns gott om sommaraktiviteter här i Laholm utan att du behöver åka någonstans.

2. Ge dig ut i naturen

I Laholms omnejd finns det också gott om natursköna områden att ströva runt i. Ta dig ner till Hjörneredssjöarna för bad, paddling eller camping eller vandra i skogsområdena kring Karsefors. Oavsett om du är uppvuxen eller inflyttad Laholmsbo finns det gott om områden att upptäcka och du kan besöka ett nytt vackert område var enda gång du ger dig ut för att få lite frisk luft.


Hjörneredssjöarna. Foto; Carl Stridsberg

3. Nya hobbys

Är du hemma mer än vanligt under semester så kan du ta tillfället i akt att skaffa dig nya hobbys. Du kan lära dig ett nytt hantverk, studera på högskolan i Halmstad, eller ta en kurs online. Vill du koppla av med något lättsammare finns det gott om roliga spel på BonusFinder SV som du kan spela på mobilen. När du är hemma mer än vanligt är det viktigt att undvika slentrian och försöka hitta på något nytt varje dag. På så sätt kan du kompensera att du inte ger dig ut på någon längre sommarsemester.

4. Cykelsemester

Damma av cykeln och ge dig ut på en minisemester! Cyklingen kan lätt kombineras med punkt ett och två men känner du dig mer ambitiös kan du lasta cykeln på bilen eller bussen och åka iväg till ett nytt hörn av Sverige och utforska. Har du en cykelvagn kan du åka ut på cykelsemester även om du har småbarn och från cykelsadeln ser du garanterat mer av landet än om du åkt bil. Här hittar du en guide på allt du kan behöva för en lyckad cykelsemester.

5. Lär känna dig själv

Självutveckling är viktigt. Mindfullness, meditation, yoga och liknande former av mentala och fysiska övningar hjälper dig att stressa av och förbättrar dit välmående. En semester där du inte behöver planera för några stora resor är den perfekta tiden att börja utöva dessa tekniker mer seriöst. Blott 15–20 minuter meditation varje dag kan tillsammans med regelbunden sömn göra stor skillnad för din fysiska och psykiska hälsa. Den största skillnaden kommer du märka när semestern är över och det är dags att gå tillbaka till jobbet. Regelbunden mindfullness eller meditation hjälper dig nämligen att hålla dig skärpt och alert under hela dagen.

Om det finns något råd vi kan ge dig utöver dessa 5 tips så är det att ta tillfället i akt att hitta kärleken till Laholm. Att inte kunna åka någon annanstans behövs inte kännas som en begränsning när du har så mycket här i staden och i hela Halland att upptäcka. När man är van att åka bort på semestern är det lätt hänt att man glömmer bort allt som finns att njuta av lokalt. Så upptäck Laholm på nytt och gläds över att spendera semestern hemma i år!

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet