Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Båstad Hiking Festival slut för i år!

Båstad Hiking Festival startade 2018 som ett Leader projekt. Idag är det ett återkommande evenemang för människor som gillar att vandra i vacker natur.

Hiking, tre tjejer. Foto; Louise Nordström Pettersson

Själv hade jag planerat för att hänga på vandringsleden med guide; “Bjäres toppar – Hovs hallar, Knösen och magnifika Norrviken”. Tyvärr kom annat i vägen så en får ge det en ny chans nästa höst, förhoppningsvis utan corona då.

Så här beskrevs vandringsleden och programmet för dagen;
Start och mål: Hotel Riviera Strand. Vågornas skiftningar, lukten av tång och hav, ljudet av sjöfågel. Fängslande historia på Norrviken, vackra trädgårdsrum och höstlig färgprakt. Vandringen som är ca 16 km och tar ca 6,5 timmar startar vid Hovs Hallar. Svårighetsgraden är medel/svår, kuperat och en del branta partier. Terrängen är blandad, naturstig, grusvägar och asfalt. Vi går österut, första delen upp till Knösen är utmanande och fascinerande. Vi fortsätter genom ett kuperat jordbrukslandskap ovanför Kattvik. Vi tar oss igenom Englandsdals naturreservat, en geologiskt spännande plats med betande djur. Här finns sprickdalar med 30 meter höga bergväggar och rasbranter. Vid lunch stannar vi vid Norrvikens Trädgårdar. Du får ta del av den fascinerande berättelsen om hur Norrvikens skapare Rudolf Abelin förvandlade sina trädgårdsdrömmar till drömträdgårdar. En vacker lunch serveras av Orangeriet. Efter matpausen fortsätter vandringen längs strandstigarna till Båstad och Riviera Strand med After-hike”.
Inte konstigt man hade velat vara med på den vandringen!


Grevie backar. Foto; Louise Nordström Pettersson

Vi får hoppas samma vandringsled står öppen nästa höst också. Läs mer om Båstad Hike Festival HÄR!

Se videoklippet nedan och minns en skön vandring!

 

BESÖK LOVELAHOLM´ SYSTERSAJTER
 ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet