Laddar

27
okt

  • 27 oktober, 2020

Gothenburg Horse Show 2021

Bilden; Martin Fuchs med Ghost de Reville under finalen av Lövsta Future Challenge 2019. Ekipaget slutade på andra plats. Foto/Källa; Johan Lilja

– ”Det här är en jätterolig nyhet för ryttarna och för svensk hoppsport. Jag är väldigt glad över att vi kunde få till det här upplägget”, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

När höstens tävlingskalender ritades om i kölvattnet av pandemin började en intensiv jakt på nya tävlingsplatser för den spelbara hoppserien ATG Riders League. Nu står det klart att den femte och sista deltävlingen blir i Borås vecka 11 – och att en stor finalomgång för första gången arrangeras.

Finalen hålls under Gothenburg Horse Show 31 mars-4 april, där de bästa ekipagen på 1,50- respektive 1,35-nivå gör upp i rafflande, spelbara klasser med dubblerade prispengar i potten. Dessutom får ekipaget som vinner ATG Riders League Grand Prix-touren i 1,50 flytta in i det internationella stallet och ges möjlighet till fortsatt tävlande under helgen.

– ”Det är otroligt viktigt och utvecklande för svensk hoppsport att ha en Grand Prix-serie på så här hög nivå. Att vi dessutom kan ge ytterligare en ryttare chansen att få rida internationellt under Gothenburg Horse Show är väldigt värdefullt”, säger Henrik Ankarcrona.

Finalen är öppen för de 20 bästa ekipagen i Grand Prix-touren och de 24 bästa ekipagen i 1,35-touren efter kvaltävlingarna. Liksom i kvalen rids finalen i spelbara heat och med en winning round på respektive nivå. Prispengarna dubbleras och uppgår i finalen till närmare en halv miljon kronor totalt.

En viktig aspekt med ATG Riders League är att det är en tävling som sätter guldkant på tävlingsterminen för många av de ryttare som rider och tävlar i Sverige.

– ”Att få tävla under Gothenburg Horse Show är få förunnat. Därför känns det givetvis som ett strålande alternativ och väldigt roligt att ha våra finaler där”, säger Maria Guggenberger, ATG.

ATG, mångårig samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet och samarbetspartner till Gothenburg Horse Show sedan eventets begynnelse, är nöjda med upplägget. Det är även GHS tävlingsledare Tomas Torgersen.
– ”Vi var först i Sverige med att erbjuda spel på hoppning i samarbete med ATG 2018, och i våras körde vi en uppskattad omgång av spelvarumärket V5. Så det känns verkligen kul att vi till våren får plocka hem finalen i ATG Riders League. Att vi dessutom kan ge ryttarna en extra boost ett år som det här, genom att vinnande ekipage i 1,50-finalen får fortsätta tävla hela helgen, är definitivt en häftig bonus”, säger Tomas Torgersen.

ATG Riders League 2020/2021

Kval:
Vecka 10/2020, Kungsbacka Ridklubb

Vecka 31/2020, Sundbyholm Horse Center Ryttarförening

Vecka 35/2020, Åby Ridklubb

Vecka 46/2020, Flyinge Hästsportklubb

Vecka 11/2021, Borås Fältrittklubb

Totalfinal:
Vecka 13/2021, Gothenburg Horse Show

 

OM Gothenburg Horse Show

Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 3 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Tävlingarna arrangeras av Got Event AB på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, samt Svenska Ridsportförbundet. Vi samarbetar även med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan.

RELEVANTA LÄNKAR  (Länkarna öppnas i nytt fönster)

Fullständiga regler ATG Riders League 2020/21
Gothenburg Horse Show
Svenska Ridsportförbundet

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.