Laddar

19
okt

  • 19 oktober, 2020

Njutvandring – nu också på Hallandsleden. Följ en vandrare genom höst-Halland

Foto/Källa; Agneta Kristiansson

Inte minst cykling och vandring har blivit populära semesteraktiviteter. I takt med att allt fler intresserar sig för cykling och vandring ökar också behovet av olika paketerbjudanden. Från att tidigare mest ha utövats av entusiaster med tält och ryggsäck ställs nu allt högre krav på komfort och service.

20-29 oktober vandrar Gugge Lindman på Hallandsleden, från Varberg i norr till Simlångsdalen i söder. Det är den första personen som bokat ett 9-dagars vandringspaket genom Vandra of Sweden (Vandra.se) I paketet ingår övernattning, måltider, detaljerad vägbeskrivning och bagagetransport. Gugge har tidigare gjort flera vandringar i Europa, bland annat i Cornwall och på pilgrimsleden till Santiago du Compostela.

Erfarenheterna från arbetet med Kattegattleden har banat väg för vidare utveckling av ledbaserad turism i Halland. Hallandsleden, vandringsleden som sträcker sig 450 km genom Halland, har funnits sedan början av 1980-talet och genom utvecklingsarbete och paketering är den nu mycket mer tillgänglig, inte bara för ”hard-core” vandrarna utan även för njutningsvandrarna.

De senaste åren har Region Halland, Länsstyrelsen och de halländska kommunerna bedrivit ett gemensamt kvalitetssäkringsarbete kring Hallandsleden. Leden har gåtts igenom, ledmarkeringen har upprustats, nya vindskydd har byggts, en ny hemsida har tagits fram och papperskartorna har uppdaterats. Under året har Stefan Krantz på Vandra of Sweden gått igenom leden utifrån ett arrangörsperspektiv, vilket resulterat i att det nu finns bokningsbara vandringspaket av olika längd. Med bekvämt boende, måltider, vägbeskrivningar och bagagetransport bokat och klart kan vandraren ägna sig åt att just vandra, koppla av och njuta av naturen.

Utvecklingen av cykel- och vandringsleder är också ett viktigt led i att åstadkomma säsongsförlängning i Halland. Speciellt vandring har potential att bli en året-runt-aktivitet men för att locka fler grupper av vandrare krävs just den typen av paketlösningar som Vandra of Sweden nu erbjuder.

MER INFO OM HALLANDSLEDEN HÄR!

MER INFO OM VANDRINGSPAKET PÅ HALLANDSLEDEN HÄR!

OM Visit Halland
Visit Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. För att lyckas få fler människor att uppleva allt det fina i Halland samverkar vi med både destinationerna och företagen i Halland.
LÄS MER HÄR PÅ VISIT HALLAND

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.