Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Idag öppnar Missionshuset upp Laholms första Wall of Kindness!

Ta en jacka om du behöver, lämna en om du har över. Alla ytterkläder till barn och vuxen går bra!

Missionshuset hittar man på Ryssgatan 11

Wall of Kindness är viktigt på flera sätt. Här ges en chans till återbruk som är miljömässigt hållbart, med det finns även en social hållbarhetsaspekt då kläderna skänks till människor i en socialt utsatt ställning.

Hemlösa, nyanlända eller personer som inte har råd att köpa en jacka kan komma hit och hämta en. Samhällsklimatet har blivit ganska tufft så man hoppas att den här väggen kan bryta det och locka fram medmänskligheten hos folk. Förhoppningsvis leder den till något gott. Det lackar ju trots allt mot Julens högtid!


Historien bakom

Wall of kindness startade ursprungligen startade för de hemlösa i Mashhad , Iran, tjänar lagen ett syfte att stödja folket i nöd. Som svar på sociala medier deltar ett stort antal människor som en kampanj och det har hjälpt många hemlösa eller på annat sätt fattiga under det kalla vintervädret. Ett liknande initiativ, men med öppna kylskåp , sprids från Teheran till andra städer. Bokhyllor med böcker lades också ut  till “Vänlighetens väggar” för att donera böcker speciellt för fattiga barn! 
KÄLLA; Wikipedia

 

 

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet