Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

LoveLaholm och dess grundare blir den första pristagaren av det nyinstiftade Björn Hellberg-stipendiet

Har den stora glädjen att berätta att jag, Carl Stridsberg, grundaren av den lokala och privata, politiskt oberoende hemsidan, LoveLaholm.se har fått mottaga det fina stipendiepriset av självaste Björn Hellberg!

Foto; Rebecka Bertilsson

Bilden ovan; Priset delades ut av Björn Hellberg och Magnus Haglund, HBK-tränare tillika en av initiativtagarna till stipendiet. De andra båda initiativtagarna är sonen, Eskil Hellberg, journalist och spelexpert och Anders Boaje, verksam inom kafferostbranschen. De kunde inte vara med vid tillfället. Himla stort tack till er alla fyra! Stort tack också till Lars- Göran Persson, Laholms Sparbank och Erling Cronqvist, från Laholms kommun som också var med vid prisutdelningen. Varmt tack och hälsning till Inger Hellberg och Esse Hellberg också.

Stipendiet på 20 000 kronor och ett diplom delades under fredagskvällen (den trettonde) ut under en ceremoni på Stadshotellet i Laholm med goda säkerhetsavstånd. Jag fick också ta emot en gåva i form av Björn Hellbergs senaste bok, ”Narrspegel”, en Sten Wall-deckare. Jag är så klart otroligt glad över priset och känner mig både stolt och hedrad. Att Laholms främsta ambassadör genom alla tider och framgent, personligen överräcker ett sådant här fint pris är helt klart det bästa som hänt mig sedan jag lanserade LoveLaholm den sjätte juni 2014. Och det enda som slår detta pris är min maka, Annas och mitt bröllop våren 1975, våra två barns, (son och dotter) födelse, dop, deras egna bröllop och våra två underbara barnbarn, Thea och My. De händelserna är ju som för alla det bästa och underbaraste man kan få uppleva i sitt liv.


Foto; Rebecka Bertilsson

Bilden ovan; Björn ”dirigerar fotograferna lite” jag själv igen och till höger, Lars- Göran Persson, Laholms Sparbank

Efter det kommer alltså, Björn Hellberg Stipendiepris. Det känns fantastiskt att få denna uppskattning för ens arbete med LoveLaholm i nu sex år. Alla vill vi ju ha lite uppskattning här i livet för saker och ting vi gör och den bästa lönen för min del var just denna kvällen och detta priset. Det ska vidare bli spännande att se vem som blir den lyckliga vinnaren nästa år, jag kommer att gratta henne eller honom varmt!

SÅ, ETT HIMLA MYCKET STORT TACK IGEN BJÖRN OCH INGER OCH TILL ALLA ER ANDRA ”SOM GJORDE MIN DAG!


Foto; Rebecka Bertilsson

Bilden ovan; Björn och Inger Hellberg, jag själv med diplomet och en blomma de skickade med mig till min kära hustru, Anna. Till höger Erling Cronqvist, från Laholms kommun.

Juryn
Juryn i det nystiftade Björn Hellberg-stipendiet består av Björn Hellberg, Eskil Hellberg, Magnus Haglund, Anders Boaje, Fredrik Nilsson, Erling Cronqvist och Lars-Göran Persson.

Motiveringen till priset lyder:
”I den välgjorda och ambitiösa portalen LoveLaholm presenteras värdefull information och rolig kuriosa om vår bygd. Den regelbundet uppdaterade sidan genomsyras av en genuin känsla för såväl centralorten som övriga delar av kommunen. Stipendiaten uppfyller alla de krav som ställs på ett lokalt föredöme.”

Lite om Björn Hellberg

Det finns så mycket att skriva om Björn. Förutom att han har skrivit så många böcker, både deckare, sportböcker med flera, varit med i det populäraste TV-programmen och är en tennisguru, så är han ett vandrande Google, ett manuellt uppslagsverk vars kunskaper om allt möjligt gör en stum av beundran. Björn har ett otroligt minne, han berättelser och anekdoter under kvällen var både intressanta och roliga och kvällen gick i glädjen och skrattets tecken.

Jag har ju besökt Björn´s hemsida många gånger, gör ni det med. Det finns så mycket att läsa om honom och hans underbara hustru, Inger. Visste ni till exempel att Björn, förutom alla fina priser och hedersomnämnande blivit dubbad till riddare? Kika in för att läsa om det. Ni hittar förstås en hel del om hans författarskap och hans massiva produktion av olika böcker där väl för Laholms del, de fiktiva böckerna om Sten Wall, känns påtagligt närvarande. De handlar ju ofta om ”Staden” vilken ju inte är så svår att gissa vilken den kan vara. I hans senaste bok händer det även lite saker vid Hovs Hallar, detta fantastiskt vackra naturområde.

Narrspegel utges av förlaget Lind & Co i Stockholm

Med mig var min dotter Rebecka som var mig behjälplig med de bilder ni ser här i artikeln. Efter prisutdelningsceromin och bildtagning bjöds vi alla på en förrätt, en god middag, kaffe och glass.


Bilden; Rebecka, med sitt bästa säljleende. Brukar betyda att allt säljs slut! Foto; Carl Stridsberg

Rebecka och hennes man John, har en gård i djupaste Småland där de odlar ekologiska grönsaker, potatis, pumpor med mera och de säljer även egenodlad underbart god honung som alla deras tiotusentals bin slavar ihop. De torgar i Ljungby sommar-/hösttid samt säljer även via olika rekoringar.

RELEVANTA LÄNKAR 
Björn Hellbergs hemsida
Artikel om priset på Laholms Tidning  (Öppen för prenumeranter)
Laholms Sparbank
Laholms kommun´s hemsida
Artikel om priset på Hallandsposten  (Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund)

 

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg

Posta kommentar

Kommentarer1

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet