Laddar

4
nov

  • 4 november, 2020

Mustaschkampen blir digital med kända profiler

Foto/Källa; Memmo

Den pågående Coronapandemin förändrar allt. För att kunna nå ut med kampanjens budskap och samla in pengar till forskning blir Mustaschkampen digital tillsammans med www.memmo.me

Över 70 kända svenskar stöttar kampanjen
På www.memmo.me går det att beställa personliga uppmaningar från svenska profiler till någon man vill ska testa sig. Några av de som är med och stöttar kampanjen är Ola Rapace, Victoria Silvstedt, Glenn Hysén och Börje Salming. För varje uppmaning som beställs via memmo skänks minst 30 kronor till forskningen mot prostatacancer. Pengarna behövs, men huvudmålet med kampanjen är att sprida kunskap om vikten av att ta ett PSA-blodprov.

– ”Under november kan du be Glenn Hysén eller Börje Salming att säga åt din pappa eller morfar att ta det där testet han skjuter framför sig. I vanliga fall är födelsedagshälsningar vanligast på memmo, men under november hoppas vi att ”testa-dig-uppmaningar” kommer dominera. Att vi tillsammans med så många kända profiler kan vara med och sprida information om prostatacancer känns otroligt värdefullt och ligger oss nära hjärtat”, säger Gustav Lundberg Toresson, VD på Memmo.

Relaterade länkar – Här kan du beställa din uppmaning!
Mustaschkampen
Memmo.me
Prostatacancerförbundet

OM Prostatacancerförbundet

Prostatacancerförbundet är en riksorganisation med 27 regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer och bedriver stödverksamhet för drabbade och närstående. Vi driver även påverkansarbete för en bättre prostatacancervård och stödjer forskning och utveckling genom en egen fond – Prostatacancerfonden. Varje höst arrangerar Prostatacancerförbundet den rikstäckande kampanjen Mustaschkampen för att väcka uppmärksamhet kring prostatacancer, Sveriges vanligaste cancersjukdom. Den blå mustaschen är kampanjens signum. Mustaschkampen arrangeras av Prostatacancerförbundet tillsammans med 27 lokala prostatacancerföreningar och flera hundra företag och organisationer.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.