Laddar

2
nov

  • 2 november, 2020

Stora Turismpris – Kungsbygget Äventyrspark Hallands bidrag!

Foto/Källa; Kungsbygget Äventyrspark 

Kungsbygget Äventyrspark – vinnare av årets Stora Turismpris
Många är de företag som under krisen tänkt om och tänkt nytt på ett fantastiskt sätt för att säkra sin verksamhet. Därför utser Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism i år alla de nominerade företagen som vinnare av Årets Turismpris. I Halland utsågs Kungsbygget Äventyrspark som vinnare av Visit Halland och de kommunala destinationsorganisationerna.

För turism och besöksnäring såväl globalt som i Sverige beskrivs pandemin och dess konsekvenser som den största krisen hittills. Krisen kom plötsligt efter många år av oavbruten tillväxt och företagen har drabbats hårt av dess effekter. Mot bakgrund av det delas årets Stora Turismpris ut till ett företag i varje län som under coronapandemin arbetar med sin verksamhet på ett nytänkande och hållbart sätt. Vinnaren i respektive län får en prissumma på 10 000 kronor samt en workshop-dag som fokuserar på aktuella trender och förnyelse.

Den halländska juryns motivering lyder:

”Kungsbygget Äventyrspark har växt år för år och under 2020 har man haft ca. 40.000 betalande besökare. Man har historiskt sett haft mycket folk vid ”mellanväder” på sommaren men låg tillströmning vid vackert väder. Detta har gett besökarna en sämre upplevelse med trängsel och köande. För att minska risken för smittspridning under den pågående pandemin har man valt att ändra sina rutiner och istället infört ”slottider”, dvs att besökarna bokar aktivitetstid i förväg. Detta har haft en mängd positiva effekter på verksamheten. Trots något färre gäster har omsättningen ökat med 30% jämfört med 2019. Man har bland annat haft bättre beläggning vid ”badväder” eftersom besökarna inte avbokat utan valt att komma ändå. Systemet med slottider har också lett till att besökarna fått en bättre upplevelse då man sluppit köa. Personalen har också kunnat optimeras på ett bättre sätt. Kungsbygget Äventyrsparks omställning för att säkra verksamheten till bokningsbara slottider har alltså gett en bättre kostnadseffektivitet, bättre lönsamhet och inte minst en bättre och säkrare kundupplevelse”.

Matilda och Linus Nilsson, som äger och driver Kungsbygget Äventyrspark, kommer att uppvaktas av Region Hallands Tillväxtutskott tisdag 3/11 kl 11.00 på Regionens Hus.

RELEVANTA LÄNKAR

Stora Turismpriset

Visit Halland

OM Visit Halland

Visit Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. För att lyckas få fler människor att uppleva allt det fina i Halland samverkar vi med både destinationerna och företagen i Halland.

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.