Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Teckningsmuseet håller stängt 5–24 november

Teckningsmuseet håller stängt 5–24 november med anledning av de nya lokala coronaråden som Folkhälsomyndigheten beslutade om den 3 november. Du når Teckningsmuseet i Laholm via Facebook, telefon (0430-154 51)  måndag–fredag klockan 10.00–16.30. Läs mer om de skärpta allmänna råden för Halland på Laholms kommuns hemsida eller på Region Halland.

Bilden ovan; Lasse Åberg ”Junior” besöker Hästtorget och Teckningsmuseet. Foto; Carl Stridsberg

Vid Hästtorget i centrala Laholm ligger Teckningsmuseet i Laholm, Nordens enda museum för teckningskonst. Museet drivs av Hallands Konstmuseum och har som ambition att lyfta fram teckningen som konstart och vara ett forum för såväl nya strömningar som historiska återblickar inom teckningskonsten.


Foto; Carl Stridsberg

Bilden överst och nedan;  Lasse Åberg på besök i Laholm. Ja, eller en liten figur av honom som jag, Carl Stridsberg, fick av hans syster, Carina Åberg. Tanken var att Lasse Åberg, junior, skulle besöka lite olika ställen runt i Laholm, typ som en liten turist. Det projektet har gått sådär. Ligger i sin linda så att säga. Men snart ska jag ta med honom ut igen på nya äventyr.
Besök gärna hans eget museum ”Åbergs Museum” här på min ”Sverigesajt”! (Länken öppnas i ett nytt fönster)


Foto; Carl Stridsberg

Här visas tillfälliga utställningar med nordiska och internationella konstnärer, samt verk ur den egna samlingen. Den publika verksamheten bjuder också på konstvandringar, workshops, föredrag, och pedagogisk verksamhet för skolan. I museets butik finns böcker, vykort och presentartiklar och centralt i huset ligger ett café.


Foto; Carl Stridsberg

Ett besök på Teckningsmuseet är också en arkitektonisk upplevelse. Museet är inrymt i Laholms gamla brandstation, som fått en modern och spännande tillbyggnad med ansiktet mot Lagan.

BESÖKSADRESS OCH KONTAKT
Teckningsmuseet i Laholm
312 80 Laholm
Telefon +46 (0) 430-154 51

RELEVANTA LÄNKAR  (Länkarna öppnas i ett nytt fönster)

Teckningsmuseet på LoveLaholm
Teckningsmuseets hemsida
Följ dem på Facebook
Laholms kommun
Region Halland

 

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet