Laddar

17
dec

  • 17 december, 2020

Skogen år 2021 – med naturlig elegans på Norrvikens vis!

Bilden ovan; Skogens år på Norrviken. Ett år du tuktat och vilt möts i elegans.
Foto: Lena Evertsson (Klicka på bilden för större format)

Sommarens stora utställning, I gläntornas ljus, är en saga i tre kapitel, skrivna av tre internationellt erkända kreatörer Bea Szenfeld, Gunnar Kaj och Karin Wiberg. De kommer alla ge sin personliga tolkning av temat. Det blir en säsong då vilt och tuktat samsas, inramat av elegans och naturlig skönhet − helt på Norrvikens vis.

Följ med till gläntorna, de undangömda platserna, naturens egna orörda rum, med nya stigar att följa. De fria siktlinjerna genom Norrvikens gör att gränserna blir flytande, och trädgården blir en del av skog och hav. Mötet mellan det elegant anlagda, det vilda och de öppna gläntorna däremellan, skapar Norrvikens unika magi. Låt själen grönska på Norrvikens trädgårdar.

Välkommen in i skogen!

– ”Norrviken är en magisk plats”, säger Lotte Karlefors, utvecklingsansvarig. ”2021 vill vi genom oväntade möten lyfta fram och förstärka det sagolika i samspelet med skogen, på Norrvikens vis.”

Sommarens utställning − I gläntornas ljus – en levande saga i tre kapitel

Under 2021 tolkar tre internationellt erkända kreatörer och konstnärer Skogens år på Norrviken. Bea Szenfeld, Gunnar Kaj och Karin Wiberg kommer var för sig och i samspel med varandra ta sig an temat och visa sina personliga tolkningar.

Utställningen pågår mellan den 28 maj-19 september.

Bea Szenfeld är modeskaparen som skapat rubriker världen över för sitt sätt att skapa makalösa papperskreationer inom såväl modevärlden som på den rent konstnärliga scenen. Beas alldeles säregna och ofattbara vis att ta sig an materialet papper slutar aldrig att förundra och överraska. Vi möter hennes kreationer i Villa Abelin.


Foto; Ea Czyz – Licens: Medieanvändning

Gunnar Kaj är för många känd för sina fantastiska blomsterarrangemang till 14 Nobelbanketter men blomsteravtryck sträcker sig mycket längre än så och Gunnar har under sin karriär skapat blomsterutställningar på Drottningholms slott, Ulriksdal och Carl Larssongården för att nämna några. Hans starka kärlek till skogen visas i förtrollande blomsterinstallationer som framhäver skönheten och rikedomen i växtligheten runt omkring i parken och Erikshus.

Karin Wiberg, konstnären och skulptören som gärna använder naturen i sin presentation för sitt skapande. Hennes skulpturer har gästat såväl internationell som inhemsk scen. Karin Wibergs smått svävande luftandar befinner sig alldeles precis ovanför marken. I sällskap med hennes väsenslika skogsdjur lockar de oss in på hemliga stigar. Bland mossa och ormbunkar för de oss uppåt, mot åsens topp och ravinens djup.

Surr i bigården med blomsterprakt av Hanna Wendelbo
I sommar kommer besökaren få njuta av Hanna Wendelbos blomsterflor i Bigården. Noggrant planerat för fullständig njutning för såväl det mänskliga ögat som binas törst av pollen. Årets blomsterflor i Bigården går i honungens varma färgtoner och är en hyllning till bikollektivets myllrande samarbete i våra parker och trädgårdar.

Norrviken har för evigt och alltid en speciell plats i mitt hjärta och det är med stor vördnad jag tar mig an uppgiften att skapa blomsterfloret i Bigården på Norrviken denna sommar. Uppvuxen ett stenkast här i från, på andra sidan den mäktiga Hallandsåsens rygg, har jag tillbringat många skolavslutningar här i trädgårdarna och firat in sommarens ankomst. Jag kan tro att det var här på Norrviken mitt intresse för det blomstrande och gröna väcktes till liv”, säger Hanna Wendelbo.


Hanna Wendelbo skapar blomsterfröjd i bigården under Skogens år
Foto; Hanna Wendelbo. Licens: Medieanvändning

2021 inleds med ny gastronomisk ledare
Från och med 1 januari blir Anders Dahlbom ny gastronomisk ledare för Orangeriets restaurang. Det är Scandinavian Resorts, för många bekanta från bland annat Högfjällshotellet och Gammelgården, som är de nya ägarna. Tillsammans med den befintliga styrkan på Orangeriet kommer Anders bevara och utveckla den unika matdestinationen. För gemena man är Anders Dahlbom känd för bland annat titeln ”Årets kock” och som mångårigt ansvarig för Nobelmiddagen.

Jag ser fram emot att få arbete med alla lokala råvaror som regionen har att erbjuda och sätta min signatur på framtida menyer tillsammans med vårt team. Norrviken andas gastronomi som vi skall förvalta och utveckla”, säger Anders.

Säsongsöppning av parken: 1 april

RELATERADE LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Skogens år på Norrviken

CORONAINFORMATION
Som alltid står din säkerhet i vårt absoluta fokus och vi ser till att du som gäst ska känna dig trygg hos oss.
För mer info, läs mer HÄR! 

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.