Laddar

9
dec

  • 9 december, 2020

Visit Halland släpper ”A Christmas day in Halland” med må bra-tips!

Promenera vid havet för bättre humör, vitalitet och mental hälsa. Foto: Linda Lomelino

– ”Vi vet att många kämpar för att hålla humör och energi uppe denna vinter. Innesittande och stillasittande, ensamhet och oro präglar tillvaron för allt för många, säger Jimmy Sandberg, kommunikationsansvarig på Visit Halland. Men många rapporter visar också att naturen har en läkande kraft, och i Halland är naturen nära. Den utplånar inga pandemier, men kan bidra till ett bättre mående för oss som vistas här, oavsett om du söker ett lugn eller en endorfinboost.”

Havsnära promenader, vinterbad och utflykter till skogen är bara några exempel på företeelser där rapporter visar positiva effekter. Att promenera vid havet är bra för humör, vitalitet och mental hälsa enligt flera rapporter. Havet är en läkande kraft som ger hjärnan möjlighet till absolut avslappning vilket i sin tur kan höja tillståndet av lycka. Havet sägs också öka vår kreativa förmåga. För den som söker en mer direkt endorfinkick är kallbadet något att testa. Det går lika bra i en sjö i skogen som i en vik vid havet. Företeelsen har ökat i popularitet, inte minst i Halland, och har positiva effekter på kroppen: endorfinkicken får oss att må bra och bli piggare.

– ”För att hjälpa hallänningarna att hitta härliga platser att vistas på i naturen har vi nu fyllt appen A day in Halland med en mängd tips, berättar Jimmy. Här kan du läsa om Hallands bästa platser för vinterbad, vintriga upplevelser, utflykter, promenader vid havet – till och med var du kan hugga din egen julgran! Du får också tips på var du kan handla halländsk mat i jul. Hållbart, lokalproducerat och nära.”

Några förslag på hur du kan må bättre i vinter.

1. Gör en utflykt med familjen

Ta med familjen på en härlig utflykt i naturen. Naturen har en läkande kraft enligt många rapporter och denna vinter känns det mer aktuellt än någonsin att hämta kraften där. Vandra, grilla korv, kolla ett vattenfall eller njut av utsikten från en höjd.

2. Promenera på stranden

Bra för humöret och den mentala hälsan sägs havsnära promenader vara. I Halland är vi lyckligt lottade som har många fantastiska stränder att vandra utmed. Ta med fikakorgen och låt blicken vila mot horisonten.

3. Kallbada

Att bada kallt är bra för både kropp och själ och har därför blivit en stor trend. I appen A day in Halland hittar du de bästa badplatserna för ett vinterbad.

Ladda ner appen A day in Halland – eller starta om den, om du redan laddat ner den – för ännu fler tips. I jul kallar vi den för A Christmas Day in Halland och därför hittar du också Hallands Matgilles lista över gårdsbutiker, Rekoringar och innovativa restauranger och caféer för att du ska få tips på var du kan handla halländsk, närproducerad mat i jul.

OM Visit Halland
Visit Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. För att lyckas få fler människor att uppleva allt det fina i Halland samverkar vi med både destinationerna och företagen i Halland.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)

Visit Hallands hemsida
Ladda ner appen A day in Halland

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.