Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Familjeaktiviteter i Laholm!

Laholm är känt för att erbjuda ett verkligt mångfald av naturupplevelser. Men för barnfamiljen som vill ha variation finns det mycket annat att välja mellan. Vi har tittat närmare på några familjeaktiviteter i Laholm.

Teckningsmuseet i Laholm. Foto; Carl Stridsberg

När hela familjen besöker Laholm så är förväntningarna ofta många och varierade. Därför kan det vara en bra idé att redan på förhand planera lite för vad man kan tänkas vilja göra. Här är några av de familjesysslor som är ett måste för alla som väljer att besöka Laholm.

Teckningsmuseet: Unikt i Skandinavien
På Teckningsmuseet så får man följa med på en resa i teckningskonstens historia. Från såväl samtida som historiska konstnärer. En perfekt upplevelse för alla som är nyfikna på teckning och vill lära sig mer om detta spännande hantverk. Föreläsningar, praktiska övningar och ett museum finns tillgängligt.

Laholms stadsbibliotek: Enkelt nöje
Man ska inte förglömma enkelheten och nöjet i ett klassiskt biblioteksbesök. På Laholms stadsbibliotek kan ni ta del av ett brett utbud av böcker, men även få en inblick i Laholms egna historia. Ett enkelt sätt att döda några timmar och förkovra sig. Här har du även tillgång till gratis internet om du känner för att hitta ett nytt favoritcasino.

Stadsparken i Laholm: Ett måste
Laholms stadspark bjuder på en kombination av lek, natur, nöje och utmaning. Ta chansen att vandra i en av Sveriges vackraste stadsparker och upplev kombinationen av historisk miljö med nya och moderna inslag. Familjen kommer definitivt att uppskatta besöket. För en avslappnad stund i Laholm är det inte mycket som klår stadsparken.

Lugnarohögen: Nära historia
Lugnarohögen i Laholm är en av de få svenska gravhögar som är fri att beträda. Där kan du komma så nära vår gemensamma svenska historia som det bara är möjligt. Denna bronsåldersgrav är känd för att ha huserat några av de allra mest välbevarade fynden från perioden. För den historieintresserade är det här ett måste om man befinner sig i Laholm.

Osbecks bokskogar: Ett naturreservat
Naturreservatet Osbecks bokskogar täcker över 270 hektar och bjuder på en vandring som sträcker sig från forntid, via 1700-talet till vår egen samtid. Reservatet är uppdelat i ett flertal olika slingor, där man utan problem väljer den vars längd bäst motsvarar familjens förmågor och förväntningar. Upplev en naturvandring som på många sätt är unik i hela Sverige. Här möter ni natur som sträcker sig längre än tio tusen år bakåt i tiden.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet