Laddar

9
jan

  • 9 januari, 2021

Finja Prefabs klimatpositiva betongstomme till förskola i Skummeslövsstrand!

Med en betongstomme från Finja Prefab får man en hållbar konstruktion. Betong är ett brandsäkert och beständigt material och man får en stomme med lång livslängd och lågt underhållsbehov. Curahill har dessutom valt en klimatpositiv betongstomme till detta projekt för att man värnar om vårt klimat och tycker det är viktigt att välja en lösning som belastar klimatet så lite som möjligt.

Förskolan byggs med 4 avdelningar och 80 platser. Den kommer att drivas i privat regi av Norlandia Förskolor. Entreprenör är den lokala byggaren Bygg AB Lars Bengtsson & Son. Finja Prefab som är en komplett stomentreprenör tillverkar, levererar och monterar betongstommen. Montaget av betongstommen slutfördes i början på november. Planerad inflyttning i lokalen är till höstterminen 2021.

Vi är glada att nu få leverera en klimatpositiv betongstomme till uppförandet av en förskola. Hållbarhet och klimat är strategiska prioriteringar för oss. Vi bygger med fokus på människan och dessa offentliga miljöer är viktiga för oss. Tillsammans bidrar vi till en hållbar framtid, säger Kaj Grönvall, VD Finja Prefab.

Sedan hösten 2019, erbjuder Finja Prefab klimatpositiva betongstommar. Genom att först och främst minska vårt eget CO2-avtryck samt även klimatkompensera kan vi nu erbjuda våra kunder klimatpositiva betongstommar. De egna åtgärder som vi redan är igång med är bland annat receptoptimering samt att teckna avtal med leverantörer som har ett hållbarhetsfokus. Läs mer på vår hemsida, om vår satsning för en grönare värld.

Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör vilket innebär att våra produkter är närproducerade då vi har produktionsanläggningar runt om i Sverige.

Relaterade länkar
Läs mer om Finja Prefabs bostadskoncept och om klimatpositiva betongstommar på vår hemsida här!

OM Finja
Finja är ett svenskt familjeföretag grundat 1957 och ett av landets främsta inom betongbranschen. Verksamheten innefattar allt ifrån konstruktionslösningar för murat och putsat byggande till sand, specialbruk och prefabricerade helhetslösningar för bostäder, kontor, industri och lantbruk. I dagsläget sysselsätter Finja närmare 800 personer och siktar på att omsätta två miljarder kronor.

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.