Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Hur såg det ut där du bor för 100 år sedan?

By Yesterday låter dig skapa konst av bilder från förr. Sök efter din ort och skapa unik, personlig och historisk konst!

Det hela är väldigt enkelt. Man besöker ”by Yesterday” och söker efter plats eller motiv, i utbudet finns hundratusentals arkivbilder från hela Sverige. Sök efter din adress i Stockholm, ditt torp i Småland eller din mammas födelseort och du kommer presenteras med historiska bilder från den platsen. Designa ditt historiska motiv och lägg till rubrik, välj storlek och lägg till ram om du vill.

-”Idén föddes när vi själva intresserade oss över vilka som bott i vårt hus innan oss. Efter mycket forskning i olika arkiv hade vi hittat bilder på en familj som bodde i vårt hus för 100 år sedan, dessa ville vi förstora och hänga på väggarna här hemma.” – David Lundgren, by Yesterday

Genom att använda AI-teknik ger by Yesterday historiska bilder nytt liv, med hjälp av kraftfull och innovativ djup inlärningsteknik som förbättrar foton och omvandlar oskarpa bilder till bilder i skarpt fokus. Detta ger exceptionella resultat för historiska foton, som ofta är små och suddiga.

I November 2020 lanserade hemsidan och responsen har varit väldigt positiv och by Yesterday har skickat historiska motiv runt om hela Sverige, allt från gårdar, gator, torg, tågstationer till tatuerade sjömän. Även företag har visat stort intresse och by Yesterday har hjälpt hotell, restaurang, kontor och bostadsrättsföreningar att ta fram unika och historiska motiv som skapar en atmosfär för besökare att trivas i.

By Yesterday hjälper även kunder att göra väggkonst av egna gamla släktfoton, kunden laddar upp bilden via hemsidan och by Yesterday ökar upplösning på motivet innan bilden trycks. Nästa steg är att inleda samarbeten med influencers som är förknippade med en viss stad samt utöka företagsförsäljningen genom samarbeten med exempelvis inredningsarkitekter.

TEXT & BILDER; BY YESTERDAY

OM by Yesterday

David Lundgren, utbildad civilingenjör från Chalmers, med en master på Chalmers School of Entreprenuership, är en av grundarna. Han har de senaste 13 åren arbetat med affärsutveckling i såväl egna företag (Picwear) som i stora organisationer, exempelvis: Infobip och Swedbank.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
By Yesterday.com

 

 

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet