Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Saker att göra i Laholm 2021

Halländska Laholm har oerhört mycket att erbjuda. Med anor som sträcker sig bortom bronsåldern så knyter området på många satt samman dåtid med nutid. Samtida förändringar och utmaningar har däremot förändrat hur vi kan semestra. Så vad gör man i Laholm 2021?

Den senaste tiden har vänt upp och ned på mycket som vi tidigare tagit för givet. Tidigare semesterrutiner och vardagsnöjen gick plötsligt från att vara självklara till att bli osäkra kort. Många fick ställa in sina planerade upplevelser och fokusera på hemmaaktiviteter, letade efter casino utan spelpaus eller vad som nu föll i smaken. Numera har många däremot börjat acceptera det nya normala, och återigen planerat resande. Hur hanterar man då sitt Laholm-besök under 2021?

Vi har tittat närmare på några av de saker som Laholm har att erbjuda, och som går att göra oavsett vilka restriktioner som kan tänkas råda inför den kommande semestersäsongen. Se själv om du hittar något som passar just dig.

Sätt naturen i centrum
För Laholm så har naturen alltid stått i centrum. Såväl i ett historiskt hänseende som här och nu. Med långsträckta sandstränder, kustremsor, stora reservat och promenadstigar finns det massor att ta del av som inte kräver att man vistas inomhus. Då man med all enkelhet kan välja utmaningar som motsvarar ens egna fysiska förmågor och förväntningar, så finns det definitivt något i naturen som passar alla. Att vandra på en av alla de vandringsleder som finns på Hallandsåsen är en populär aktivitet många gärna gör. Själva eller med familj och vänner.

Ta del av en klassisk fiskeupplevelse
Fiskenäringen av historiskt sett varit viktig i Laholm. Men numera sker en stor del av fisket för nöjes skull. Ta chansen att upplev förstklassigt fiske i några av världens bästa fiskevatten. Med ett stort antal fiskarter så kan du få en personlig och givande fiskestund.

Möt historien
Det historiska arvet är oerhört påtagligt i Laholm. Och man kan ta del av såväl gravhögar som uråldriga boplatser. Som gammal bruks- och handelsort har Laholm många långtgående hantverkstraditioner, och är än i dag känt för sitt krukmakeri. Därför finns det många möjligheter att göra en symbolisk resa i tiden, och ta del av svunna dagars tider.

Skapa din egen upplevelse
Genom att välja och vraka mellan allehanda upplevelse så kan du själv skapa din alldeles egna Laholm-vistelse. Oavsett om du åker dit själv eller med nära och kära så är det lätt att verkligen maxa besöket och säkerställa en vistelse som man sent glömmer. Gör det på egen hand eller ta hjälp av Laholms behjälpliga turistbyrå.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet