Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Cykla i Halland

Den 24 oktober 2014, meddelade Trafikverket den goda nyheten att Kattegattleden är godkänd som nationell turistcykelled. Kattegattleden blev därmed den första leden i Sverige som fick skyltas som en sådan. 

Bilden ovan; Fotograf/Källa, Region Halland/Magnus Andersson

Då betydde det beskedet, oktober 2014, att vi hade en härlig cykelsäsong att se fram emot år 2015! Den sjätte juni 2014 lanserades ju LoveLaholm.se och vi som skapat denna lilla lokalportal såg fram emot både en fin cykelsäsong liksom en rolig start på vår nya privata sajt om Laholm, för Laholmarna och Laholms besökare! Nu har det gått en hel del år sedan dess och idag, fredagen den 27, år 2021, ser vi fortfarande fram emot en fin cykelsäsong och många fina år till med LoveLaholm.se!

Det har ju tillkommit fler fina cykelleder och man kan väl säga att cykeln har fått ett litet uppsving ingen. Bland alla positiva besked om det kan man även se det negativa – det stjäls väldigt mycket cyklar tyvärr. Ett tag var det även mycket inbrott och annat som gjorde att vi beslöt oss för att skapa ännu en ny grupp på Facebook. Den heter ”Brottsplats Laholm”, och har idag mer än 4600 medlemmar redan. Och det som folk rapporterar mest om därinne är just saknaden över sina cyklar som blivit stulna.

Angående Kattegattleden lät det så här, då 2014;
”Kattegattleden godkänd som nationell turistcykelled. Att Kattegattleden blev godkänd som nationell turistcykelled den 24 oktober 2014, är ett mycket glädjande besked och är ett resultat av god samverkan med olika parter och kommuner under en lång tid”, säger Gösta Bergenheim regionstyrelsens ordförande. Kattegattleden är ett nationellt pilotprojekt för att utveckla cykelturismen i Sverige och därmed ett redskap för tillväxt i regionen där leden bidrar till näringslivsutveckling, ökad ekonomisk tillväxt och nya arbetstillfällen.

CyklaiHalland02_728
Fotograf/Källa; Region Halland/halland.se

Kattegattleden har ett unikt och havsnära läge och är en reseanledning. En ökad cykelturism bidrar med tillväxt till regionen och stärker Halland som turistlän och en ökad turism ger möjlighet för företag i Halland att utveckla upplevelser och erbjudanden längs med leden. Nya havsnära cykelmöjligheter kommer också bli till stor nytta för närboende och andra hallänningar som vill cykla korta eller långa sträckor, avslutar Gösta Bergenheim, regionstyrelsens ordförande. Invigning av leden planeras till nästa år, 2015. När leden är färdig är det en 370 km nästintill bilfri cykelled som sträcker sig längs utmed kusten mellan Helsingborg och Göteborg. De tio kommunerna, Region Halland, Region Skåne och Trafikverket finansierar utbyggnaden av hela leden och den totala kostnaden beräknas uppgå till cirka 170 miljoner kronor.

CyklaiHalland03_728
Fotograf/Källa; Region Halland/halland.se

I och med att ansökan beviljats får Region Halland ett samordningsansvar och är ledhuvudman för Kattegattleden. Det innebär ett ansvar hålla ihop och samordna arbetet i en övergripande organisation med berörda regioner och samverkanspartners kring bland annat kvalitetssäkring av service, infrastruktur, utmärkning, utveckling och marknadsföring av leden.

Läs mer om Kattegattsleden här!

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet