Laddar

28
feb

  • 28 februari, 2021

Det är dags att be till högre makter nu

Driver man ett besöksnäringsföretag, så pendlar det säkert mellan olika grader av förtvivlan och desperation! Eftersom jag sysslar lite med verksamhet inom besöksnäringen i form av mina webbplatser, ListitSweden.se, HittaUpplevelse.se och LoveLaholm.se och har lite kontakt med både lokala restaurangägare och företag just inom besöksnäringen vet jag lite om hur dåligt många mår. Långtifrån alla har en buffert, samlade slantar eller möjlighet att låna sig ur krisen. Nej, många har belånat i stort sett allt vad de äger för att hålla sitt företag vid liv och behålla medarbetare. Många klarar inte det ändå, de har fått säga upp stora delar av sin personal, ibland hela personalstyrkan.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten kommer med den ena rekommendationen efter den andra och lovar kompensation. Men stöden har dröjt och man kan inte leva på luft allena. Allt fler röster hörs också om det orimliga i att man får vänta så länge på de stöd som utlovats och borde vara utbetalade för länge sedan för att hjälpa. Man får mer och mer känslan av att besöksnäringsföretag behandlas som andra klassens företag. Målet, syftet och ambitionen med alla rekommendationer kan man inte säga mycket om men det är medel och konsekvensen i dem som många upplever minst sagt spretiga.

Tegnell & Co brukar ju säga att vi inte har facit på vilka länder som lyckats bäst i denna Pandemi. Att vi inte har det förrän flera år framåt. Så kan det förstås vara…. i det stora hela. Men många små företag har redan fått känna på slutsumman; De har gått i konkurs! Åratal av satsningar, både ekonomiskt och hårt arbete har gått i kras och de upplever att deras livsverk, hela deras identitet har suddats ut, de har tappat orken och ofta också livslusten. Och många är ju de som förlorat sina arbeten och än värre, sina liv. Många är långtidssjuka och blir kanske aldrig lika friska och krya som förr, vem vet? Det enda vi vet det är att vi får be till högre makter nu om att vaccinerna som är på väg och de som redan har getts, kommer att hjälpa oss och hela vida Världen ur denna kris.

Ett sätt att hjälpa besöksnäringen är ju att ni kilar in på mina webbplatser, besöker något företag inom näringen och bokar in en upplevelse, ett äventyr och en resa till dem. De flesta idag blir jättetacksamma för det och i dessa tider är det lätt att boka av, företagen är härdiga och vana vid det men de hoppas förstås att de som bokar kommer.

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.