Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Fotografera i Laholms vackra natur!

Vårt kära Laholm med omnejd har många vackra platser som är värda att fota, för den som intresserar sig för fotografi eller bara tycker att det är roligt att kunna lägga upp fina bilder på sociala medier.

Naturen i Halland och kring Laholm är otroligt vacker, och minst sagt fotovänlig. Så vad väntar du på? Klä dig varmt, packa ner kameran och lite matsäck och ge dig ut på en spännande fotodag tillsammans med vänner eller familj. Med bilderna förevigar ni dagen och med er hem får ni minnen som ni länge kommer att ha glädje av.

Rätt utrustning ökar förutsättningarna
Se till att ha en bra kamera till hands innan du ger dig ut för att fotografera, för bästa möjliga resultat. Nuförtiden kan det även räcka med att använda din smartphone om du har en nyare utgåva. Kameratekniken i nyare smartphones är otroligt bra, och du har många häftiga inställningar som hjälper dig att justera ljus och färg på ett enkelt sätt. Behöver du uppgradera din telefon så kan du köpa en refurbished smartphone för en prisvärd peng. Ladda ner ett redigeringsprogram på datorn eller telefonen så att du kan redigera bilderna efteråt om det behövs. Det finns en massa fina filter du kan applicera till dina bilder för att göra de mer levande. Du kan förstås också välja att skippa redigeringen och låta bilderna vara oredigerade, det är helt upp till dig.

Fotovänliga platser i närheten
Den vackra Hallandsleden i Halland är väldigt fotovänlig med sin otroliga natur. Leden är hela 38 mil så här finns gott om motion för den som vill röra på sig. Hallandsåsens bokskog är en annan otrolig plats värt en utflykt med kameran. Visste du att några av de äldsta bokarna här är 200 år gamla? Hjörneredssjöarna är en populär plats för kanotfantasten. I detta konstgjorda sjösystem kan du även fiska och vandra och ta massor utav fina bilder.

Tips till fotografen
Rätt ljus är A och O när du fotograferar, se till att du står vinklad rätt i förhållande till ljuset när du fotar för bästa möjliga resultat. Experimentera gärna med olika inställningar! Använd porträttinställningen på din smartphone för ett mer levande resultat, lek med fokusinställningarna eller ta snygga panoramabilder. Det finns massvis av möjligheter och det är bara fantasin som sätter gränser.

Så ladda batterierna på kameran eller din smartphone och ge dig ut för att utforska och föreviga Laholms underbara natur – Lycka till!

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet