Laddar

26
feb

  • 26 februari, 2021

Nordiska Trädgårdar bjuder på livesändningar, trender och inspiration!

Blommande Magnoliaträd. Foto/Källa; Jill Wellington

Nordiska Trädgårdar är Nordens ledande trädgårdsmässa. I år blir mässan ett helt digitalt event i tre olika delar: Trädgårdsmorgon livesänds på Facebook med Linda Schilén, föredragsserien och Trädgårdsträffen där besökarna kan handla direkt av utställarna i deras digitala montrar. Årets event arrangeras tillsammans med samarbetspartnern FOR (Fritidsodlingens Riksorganisation).


Bilden ovan; Linda Schilén. Foto; Jonas Sveningsson

Trädgårdsmorgon
Under fyra morgnar kommer Linda Schilén, trädgårdsmästare och föreläsare, att programleda trädgårdsmorgon från sitt eget växthus. Det blir intervjuer, nyheter och trendspaningar med spännande trädgårdsprofiler som kommer att gästa programmet. Torsdagen den 25 mars tillkännages Årets pelargon. Den prestigefyllda utnämningen sker tillsammans med Blomsterfrämjandet. Trädgårdsmorgon sänds klockan 9 varje morgon 25–28 mars på trädgårdsmässans Facebooksida.

Föredragsserien
Scenprogrammen på Nordiska Trädgårdar är ett populärt inslag och nu får alla trädgårds- och odlingsentusiaster chansen att ta del av föredragen hemifrån. Här får tittarna lära om allt från färg och finess på fönsterbrädan till hur man tar hand om regnvattnet i trädgården. Det blir fokus på kunskap och inspiration i runt 100 olika föredrag. Programmet är sammanställt av FOR och föredragsserien kommer att sändas 25–28 mars. Programmen finns sedan tillgängliga för tittarna till och med 4 april.

Trädgårdsträffen
På Nordiska Trädgårdars hemsida hittar man Trädgårdsträffen. Här kan besökarna träffa utställare, ställa frågor och ta del av erbjudanden i deras digitala montrar – och med ett enkelt klick handla vårens blommor och växter för hemleverans. Det går att få rådgivning och boka möten med både utställarna såväl som FORs medlemsföreningar.

I år när vi gör ett digitalt event kan alla trädgårds- och odlingsintresserade i hela Norden besöka trädgårdsmässan, vilket känns väldigt kul. Vi har fått positiv respons från både utställare och besökare och hoppas att det här kan inspirera till odlingsglädje, säger Kristian Sewén, projektledare Nordiska Trädgårdar.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Läs mer på Nordiska Trädgårdars hemsida

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.