Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

På måndag den 15 Februari byter Hallandstrafiken biljettsystem!

På måndag den 15 februari byter Hallandstrafiken biljettsystem fullt ut. Det innebär nya plastkort och pappersbiljetter som ställs ut i det nya systemet. Det innebär även att möjligheten att betala sin biljett med reskassa försvinner.

Foto/Källa; Hallandstrafiken

Redan förra veckan började de arbetet med att byta ut deras biljettautomater och de allra flesta är nu utbytta.

Vad innebär bytet av biljettsystem för deras resenärer?

De resenärer som idag betalar med reskassa behöver byta till det nya kortet eller till appen. De som har reskassa kvar kan växla in den till det nya systemet på hallandstrafiken.se eller i någon av våra kundservicebutiker. De som har ett periodkort eller ett årskort kan fortsätta resa på det till giltighetstiden gått ut. De behöver dock ha med sig ett inspektionskvitto.

Om man har biljetter som inte är aktiverade på sitt gamla resekort kommer man inte kunna aktivera dessa från måndag. Då är man välkommen till någon av våra kundservicebutiker för att få hjälp.

Är man senior och har ett seniorkort kan man fortsätta att resa på seniorkortet. Eftersom kortet har ett speciellt utseende gäller det som en giltig biljett.

Nytt sortiment

Det nya biljettsortimentet har funnits i appen sedan i våras. Och nu när vi byter biljettsystem fullt ut, försvinner det gamla sortimentet för gott.

Hallandstrafiken AB ägs av Region Halland och omsätter cirka 1 miljard kronor om året. 2017 gjordes 18,6 miljoner resor på våra bussar och tåg. Resandeutvecklingen i Halland är positiv och sedan 2006 har resandet ökat med 63 procent. Huvudkontoret finns i Falkenberg.

Läs mer här på Hallandstrafiken.se  (Länken öppnas i ett nytt fönster)

 

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet