Laddar

20
feb

  • 20 februari, 2021

World Whale Day: belugavalar får en andra chans genom svensk insats!

Foto/Källa; Credit Press Association for SEA LIFE Trust

The Perfect World Foundation arbetar tillsammans med hårvårdsmärket Maria Nila för att hjälpa valarna till en andra chans och har fram till idag, World Whale Day, lyckats samla in över en halv miljon kronor.

Världen över hålls mer än 300 belugavalar fångna i små grunda bassänger på så kallade ”vattenparker” och akvarium, där de uppträder och underhåller besökande turister. De två belugavalarna Little White och Little Grey räddades 2019 från en vattenpark i Shanghai för att resa 9 600 kilometer med flyg till sitt nya hem på Islands sydkust.

– ”Valar som räddas från turistparker har ingen chans att överleva i det fria. De är tränade att äta död fisk och vet inte längre hur de jagar sin egen föda”, säger The Perfect World Foundations VD, Ragnhild Jacobsson.

I fjol blev Little White och Little Grey de första gästerna att flytta in i världens första havsreservat för belugavalar. Händelsen bevakades av internationell media och de två valarna lever i dag i ett havsreservat på 32 000 kvadratmeter. Reservatet drivs av organisationen Sea Life Trust och ambitionen är att rädda fler belugavalar från fångenskap och ge dem en ny chans i havsreservatet.

Svenska organisationen The Perfect World Foundation verkar för att hjälpa djur i kris och har tillsammans med hårvårdsmärket Maria Nila samlat in medel för att stötta belugavalrna och räddningscentret. Idag, under World Whale Day, kan The Perfect World Foundation och Maria Nila lämna över en check på en halv miljon kronor till Sea Life Trust.

– ”Sea Life Trust ger räddade belugavalar en ny chans i livet men de är beroende av ekonomiskt stöd. Valarna får ett lyckligare liv ute på det stora havsreservatet och vi är stolta över att fått chansen att stötta våra nya vänner, Little White and Little Grey. Alla förtjänar en andra chans”, avslutar Ragnhild Jacobsson.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
The Perfect World Foundation

OM The Perfect World Foundation

The Perfect World Foundation är en svenskgrundad välgörenhetsorganisation som arbetar med djur och natur i kris, världen över. Genom att öka kunskap och sprida medvetenhet vill vi skapa mod och förutsättningar för att förändra, ett steg i taget. Vår tydliga mission är att rädda världen.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.