Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

1 miljon till halländska projekt ska ge en mer hållbar besöksnäring!

Tillväxtutskottet i Region Halland har avsatt 1 miljon kronor till insatser som ska skapa en mer hållbar destinationsutveckling i Halland.
– ”Det här är tänkt att stimulera projekt som bidrar till ekonomisk såväl som ekologisk och social hållbarhet för besöksnäringen. Projekt som skapar nya anledningar till att resa till Halland eller som på olika sätt förlänger säsongen utöver de populära sommarmånaderna”, säger Jonas Olsson, ansvarig för Visit Halland.

Bilden ovan; Foto; Jonathan Strömberg

Tanken är att regionens sex kommuner ska kunna ansöka om medel för att finansiera olika typer av hållbara projekt. Det kan t ex handla om att utveckla en attraktiv plats till att ta emot besökare under hela året, att initiera ett hållbart event eller göra en destination än mer attraktiv för cyklister, vandrare eller kallbadare.

Totalt kan finansiering sökas för upp till 50 procent av ett projekt.

– ”Att skapa en hållbar destinationsutveckling är en av våra viktigaste insatser för att långsiktigt upprätthålla och förbättra konkurrenskraften för Halland som destination. Den här satsningen ska också bidra till att snabbare återhämta näringen, som har drabbats hårt av pandemin”, säger Jonas Olsson.

Projektstödet är något som välkomnas av bland andra Karolina Davidsson, VD på Destination Halmstad.


Prins Bertils stig, Halmstad. Foto; Alexander Hall

– ”För Halmstad är det här otroligt värdefullt! Vi befinner oss fortfarande i en pandemi där det enda vi kan göra är att satsa framåt och utveckla vår destination med kvalitet, för att vara än mer redo när det vänder. Det finns en stark innovationskraft ute hos företag och föreningar just nu och det här kan bli ett välbehövligt tillskott för att förverkliga idéer som bara väntar på att få blomma ut”, säger Karolina Davidsson.

Kravet för de projekt som beviljas medel är att de på olika sätt ska bidra till att utveckla platser i Halland eller förlänga turistsäsongen för att därigenom skapa en mer hållbar och långsiktig besöksnäring.


Strömma Farmlodge. Foto; Anna Hållams

”Tanken är att initiativet ska öka samverkan mellan regionen, kommunerna och näringen i Halland. Vår gemensamma utmaning är att vi måste skapa nya hållbara reseanledningar och förlänga säsongen och vi vet att det redan finns många sådana projekt och tankar igång runt om i Halland”, säger Jonas Olsson.

Medlen för att finansiera projekten kommer från Region Hallands projektmedel och gäller för hela 2021, med förhoppningen att satsningen fortsätter i ytterligare år.

OM Visit Halland
Visit Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. För att lyckas få fler människor att uppleva allt det fina i Halland samverkar vi med både destinationerna och företagen i Halland. .

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Visit Halland

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet