Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

DEN LOKALA HANDELNS DAG LÖRDAG 24/4

Vad vore Laholm utan butiker och vad vore butikerna utan kunder?! På lördag vill Attraktiva Laholm tacka med en liten blomma som en gest för deras uppskattning. Detta blir startskottet för en händelserik vecka med modevisning på Attraktiva Laholms fb-sidan och Ladies & Gents Vårkväll på torsdag 29/4. 

Har ni tänkt på hur fattigt Laholm skulle bli utan alla våra små mysiga butiker i innerstaden, med ett centrum som nästan saknar affärer? Inte bara för oss lokalbor och vi som bor i Laholm med omnejd. Utan även för alla de turister som kommer in till vår lilla stad för att ta del av vår stads speciella charm, med Gamleby, de små genuina cafeérna, Kirke Ralphs mysiga konst och alla andra små konstverk runtom i staden? En stad utan butiker, utan små bagerier, cafeér eller restauranger blir som en spökstad. Laholm är värd bättre än så. Stadens butiker ligger på behändigt gångavstånd längs kullerstensbelagda gator och torg. När benen behöver vila har vi restauranger och caféer som Café Rååza, som bjuder på en stunds avkoppling i trevlig miljö, inne eller ute beroende på säsong. Parkeringen är gratis, men glöm inte skaffa en p-skiva i någon av butikerna. Strax väster om Laholms centrum ligger Nyby handelsområde där ni finner ännu fler trevliga butiker för hela familjen.


Bilden ovan; Jessica Svensson, ägare till Smyckets Ur & Guld

Stora köpcentrum i all ära men de är ganska själlösa. Servicen är inte heller alltid den bästa. Går i alla fall inte att jämföra med den nära och ofta personliga kontakten man får med de små lokala butiksägarna inne i Laholm. Jag är säker på att de flesta håller med mig. En som jag fått väldigt fin kontakt med under åren är den mycket vackra, charmiga och serviceinriktade, Jessica Svensson, ägare till Smyckets Ur & Guld, som varit med på LoveLaholm.se i stort sett sedan jag lanserade den, den sjätte juni 2014. Är man på jakt efter en bra bok eller något till kontoret tar Stefan & Co, på bokhandeln alltid emot en med några vänliga ord. Att gå in och ta en kopp kaffe med fika på Cecil´s eller kanske en varm kopp chokladmjölk på vintern, är lite som att fika hemma, mysigt och rofullt.


Bokhandeln i Laholm. Foto; Carl Stridsberg

I Laholm finns det många butiker som kan tillfredsställa alla behov för din shoppingrunda. Inne i centrum finns det många mysiga butiker som erbjuder både fynd och upplevelser i en unik medeltidsmiljö. Det är kämpigt att ha en butik i Laholm, när man måste slåss med de stora jättarna till varuhallar och på nätet. Men det kunde vara precis tvärtom! Om alla Laholmare först försöker handla i butikerna inne i stan. För om det går bra för de butiker som finns, ja, då ger det ju ringar på vattnet och andra vågar starta upp butiker. Själv hade jag gärna sett någon liten sport- och fritidsbutik i centrum, någon butik som säljer hemelektronik och fotoprylar med flera, med flera. Det är dags att få tillbaka ett levande centrum med handlare som vågar satsa. Men då måste vi Laholmsbor ge dem en chans.

RELEVANTA EXTERNA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Attraktiva Laholms  webbplats
Attraktiva Laholms fb-sidan

INTERNA LÄNKAR PÅ LOVELAHOLM
Här alla butiker som medverkar på LoveLaholm
Här alla företag som medverkar på LoveLaholm
Lägg till din butik på LoveLaholm här!

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Relaterade inlägg


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet