Laddar

26
apr

  • 26 april, 2021

Vaccad med Astra Zeneka

Foto/Källa; Tumisu, Pixabay
info
24/25 April

Blev vaccinerad med Astra Zeneka i lördags. Natten till Söndag hade jag alla biverkningarna man kan ha med Astra Zeneca… Kändes som jag åldrades tio år, tack Astra!
Feber knappt 38, det kan man leva med. Men värken i alla leder? Huvudvärken? Muskelvärken? Trötthet eller smärta vid injektionsstället i överarmen är vanliga och väntade, och är tecken på att immunsystemet har aktiverats. Alla dessa biverkningar är vad man säger ”Lindriga”. Jo, kan så vara men har du sedan tio år tillbaka lidit av kronisk värk och upplever att din värk fördubblats, ja, då känns det inte så lindrigt. Men visst, jag hoppas ju slippa propparna och blodplättarna, då är det nog kört med den här gamle karlen..
info
TA DIG TILL AKUTEN – RING AMBULANS!
Den som däremot får symtom som kan tyda på allvarligt medicinskt tillstånd ska kontakta vården.
info
Symtom att vara uppmärksam på är:
A – Flertal och nytillkomna större blåmärken och/eller ett flertal punktformade blödningar i hud/slemhinnor (t ex i munnen)
B – Näsblödning som är svår att stoppa
C – Svullnad, rodnad eller uttalad ömhet i ben eller arm (ej lokalt kring injektionsstället)
D – Kraftig huvudvärk
E – Kraftig buksmärta
F – Plötslig andnöd och/eller bröstsmärta.
Om symtomen uppkommer ska man ringa telefonnummer 1177 och berätta att man vaccinerats. Den som känner sig akut sjuk ska direkt ringa 112.
KÄLLA;   Folkhälsomyndigheten  (Länken öppnas i ett nytt fönster)
info
ENKÄTUNDERSÖKNING
Fick idag, Måndagen den 26 April en förfrågan om jag ville delta i en undersökning från något Universitet i USA. Det ville jag och försökte efter bästa förmåga svara på alla frågor de hade. Det verkade vara någon större mer Världsomfattande undersökning som utlovade anonymitet för den som vill vara det…
info
BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.